X
SULJE MAINOS
Poliisi oli hakemassa maasta poistettavaksi määrättyä perhettä, kun mielenosoittajat estivät poliisien poistumisen heidän asunnostaan. (Lehtikuva/Juha Sorri)

Kansanedustaja sai tarpeekseen: Jos virkavallan vastustaminen hyväksytään, ovat seuraukset vakavat

Kokoomuksen Pauli Kiuru kehottaa mediaa valitsemaan linjansa laillisen järjestyksen puolesta tai sen arvostelijana.

Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiuru kommentoi Facebookissa maanantaista Jyväskylän vastaanottokeskuksen tapausta, jossa poliiseja otettiin käytännössä panttivangiksi.

– Se nyt vaan on niin, ettei Suomessa toimita näin. Jos näissä asioissa ruvetaan omaa mielipidettä edistämään poliisia saartamalla, niin tulevaisuus on synkkä, Pauli Kiuru totesi.

– Päätöksistä ei ”valiteta” poliisia uhkailemalla. Vai onko tavoitteena saada vankeusrangaistus ja lisäaikaa Suomessa olemiselle?, hän pohti palautettavien turvapaikanhakijoiden motiiveja.

Myöhemmin maanantaina Kiuru julkaisi avoimen kirjeen toimituksille. Siinä hän sanoi, että ”median on valittava linjansa”.

– Halutaanko Suomessa noudattaa laillista järjestystä vai annetaanko hiljainen hyväksyntä virkavallan vastustamiselle?

– Jos linjaksi otetaan poliisin virkatehtävien ja laillisten päätösten toimeenpanon arvostelu, niin seuraukset ovat vakavat. Tehtäviään noudattavien virkamiesten aggressiivinen vastustaminen lisääntyy huolestuttavasti. Poliisin jälkeen jonossa ovat palomiehet, lääkintähenkilökunta, opettajat jne., Kiuru sanoo.

Mikäli omavaltaisuuteen kannustetaan hiljaisella hyväksynnällä, ovat hänen mukaansa pian vaarassa myös toimitukset ja sananvapaus.

– Jos jutut eivät miellytä, niin kohta toimituksia piiritetään. Kenen puolella media silloin seisoo – laillisen järjestyksen vai mielenosoittajien?

Facebook-seinällään Pauli Kiuru sanoo vuodatuksensa takana olevan monipuolisuuden kaipaus ja toive objektiivisuudesta.

– Vastustan siis väkivallalla uhkaamista ja virkamiesten vapauden anastamista. Sellaista ei pidä hiljaisesti hyväksyä mediassakaan. Jos se on ohjailua, niin ohjaan mielelläni.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt