Mikko Kärnä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kansanedustaja: Rokotteesta kieltäytyvät ovat epäisänmaallisia

Mikko Kärnän mukaan disinformaation levittämisellä pitäisi olla seurauksia.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo olevansa huolissaan sosiaalisen median keskusteluilmapiiristä koronarokotteen osalta. Hänen mukaansa monenlaiset vaikuttajat ovat ilmaisseet suhtautuvansa koronarokotteeseen negatiivisesti ja kehottavat seuraajiaan olemaan ottamatta rokotetta, samalla kun koronaviruksesta maailmalla kiertävät salaliittoteoriat ovat rantautuneet myös Suomeen.

– Tällainen toiminta on edesvastuutonta ja viranomaisilla tulisi olla edes jotain keinoja suoranaisen disinformaation levittämisen estämiseksi tai ainakin tällaisesta pitäisi voida määrätä seuraamuksia. Myös sosiaalisen median alustoilla itsellään on tässä iso vastuu, Kärnä sanoo tiedotteessaan.

Hän kertoo pitävänsä jokaista koronavirusrokotteesta ilman lääketieteellistä syytä kieltäytyvää epäisänmaallisena. Hän kertoo itse ottavansa rokotteen heti kun se on mahdollista. Kärnä kertoo myös harkitsevansa lakialoitetta, jolla kriminalisoitaisiin kansalliselle turvallisuudelle ja kansanterveydelle haitallisen disinformaation levittäminen.

– Pseudotieteen levittäminen ja pelkojen lietsominen koronarokotetta kohtaan tällaisessa vakavassa tilanteessa on hyvin epäisänmaallista. Mitä nopeammin saamme kansan rokotettua ja saavutamme kattavan laumasuojan, sen parempi kaikille ja ennen kaikkea parempi Suomelle kansakuntana.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi puolestaan Ylen Radio Suomen pääministerin haastattelutunnilla uskovansa, että suurin osa suomalaisista kuuntelee terveysviranomaisia ja ymmärtää miksi rokote on tärkeä ottaa. Hänen mukaansa oleellista on että mahdollisimman moni ottaisi rokotteen, jotta väestösuojaa saataisiin kaikille.

– Mutta varmasti on myös niitä jotka rokotetta eivät halua ottaa, ja he sitten näin valitsevat.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt