Kansanedustaja penää lisää kertausharjoituksia – ”tilanne alkaa olla ylivoimaisen haastava”

Sdp:n Mika Karin mukaan maata ei puolusteta pelkillä materiaalihankinnoilla.

Sosialidemokraattien kansanedustaja, eduskunnan puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari haluaa nostaa puolustusvoimien kertausharjoitusten määrää. Hän muistuttaa, että vuoden 2012 puolustusvoimauudistuksen yhteydessä kertausharjoitusten tasoa leikattiin rajusti.

– Nykyisestä lattiatasosta ei saa tulla vaivihkaa pysyvää käytäntöä, vaan kertausharjoitettavien määrää on voitava nostaa, yhdessä puolustusvoimien kouluttajahenkilöstöä ja resursseja suunnitelmallisesti nostaen. Riittävä kertausharjoitusten taso varmistaa reserviläisiimme perustuvan puolustusratkaisumme uskottavuuden, sotilaallisesti liittoutumattomana maana, Mika Kari sanoo tiedotteessaan.

Keskeisenä syynä kertausharjoitusten määrän alhaiselle tasolle on Karin mukaan kerrottu olevan kouluttajapula, johon Karin kestävä ratkaisu ei ole hänen mielestään vain määräaikaisten sopimussotilaiden rekrytointi tai nykyisen henkilöstön venyminen vielä uusiin tehtäviin.

– Tilanne alkaa olla ylivoimaisen haastava jo nyt. Puolustusvoimien koulutettu, äärimmäisen ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilöstö ansaitsee parempaa kuin väliaikaisratkaisuja. Heille ei pidä olla esittämässä lisää töitä vaan lisää työkavereita näitä tehtäviä hoitamaan.

Kommentit