Sanna Marinin twiitti 8. tammikuuta 2021.

Kansanedustaja kysyy: Rikkoiko pääministeri perustuslakia?

Kokoomuksen Timo Heinosen mukaan Sanna Marin toimi kannanotollaan vähintään erikoisesti.

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) kirjoittaa sivuillaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) 18. tammikuuta 2021 lähettämästä Aleksei Navalnyin pidättämistä koskevasta twiitistä, josta on noussut kohu.

Perustuslain mukaan ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Presidentillä ja pääministerillä ei asiasta kuitenkaan presidentin mukaan ”ollut minkäänlaista etukäteiskeskustelua”.

– Pääministeri siis toimi vähintään erikoisesti, Timo Heinonen toteaa.

Edustaja muistuttaa, että Ukrainan Krimin valtauksen aikaan presidentti ja ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta kokoontuivat viikonloppuna asian käsittelemistä ja toimintalinjasta päättämistä varten. Tämän jälkeen Suomi reagoi tapahtumaan. Presidentin mukaan  ”näin tämä yhteistoiminta normaalioloissa menee”.

– Mielenkiintoinen tilanne ja kysyä pitääkin, että rikkoiko pääministeri Sanna Marin toiminnallaan maamme perustuslakia?, Timo Heinonen kysyy.

– Toivottavasti eduskunnassa tapahtuma käydään keskusteluna läpi ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunta saisi pääministeri Sanna Marinilta myös perusteellisen selvityksen hänen ratkaisulleen. (Ilkka) Kanervan sanoin, yksi kerta on lipsahdus ja se voi mennä vielä läpi, mutta kaksi kertaa on jo tapa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt