Kansanedustaja kysyy, osallistuiko vihervasemmisto Hampurin mellakoihin valtionrahoituksella

Keskustan Mikko Kärnän mukaan asia on välttämätöntä selvittää..

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) pitää järkyttävänä, että suomalainen vihervasemmisto oli mukana väkivaltaisiksin yltyneissä G20-mielenosoituksissa Hampurissa. Hänen mukaansa ainakin vasemmistonuoret ja vihreät nuoret ovat olleet paikalla organisoidulla matkalla.

– On välttämätöntä selvittää, onko väkivaltaisiksi yltyneisiin mielenosoituksiin osallistuttu valtionrahoituksella, joita molemmat poliittiset nuorisojärjestöt saavat. Pidän todennäköisenä, että ainakin osa kuluista on katettu näin, Kärnä sanoo tiedotteessaan.

Kärnän mielestä on myös järkyttävää, ettei vihervasemmisto ole julkisesti irtisanoutunut Hampurin väkivaltaisuuksista. Vasemmistonuorten puheenjohtaja Hanna-Marilla Zidan luonnehti pyyntöjä tuomita mellakat epäreiluiksi.

Hampurin väkivaltaisuuksista on Kärnän mielestä irtisanouduttava jyrkästi, eikä pyrittävä oikeuttamaan niitä millään. Hän ei näe käytökselle mitään oikeutusta.

– Vasemmiston Li Andersson ja vihreiden Touko Aalto ovat molemmat olleet hiirenhiljaa. Ei ole hyväksyttävää, että eduskuntapuolueiden jäsenet ovat mukana mahdollistamassa tällaisia väkivaltaisuuksia. Vihervasemmistolla on nyt näytön paikka.

Kommentit