X
SULJE MAINOS
Karhut tulivat viimeksi melko lähelle,mutta pimeä haittasi kuvaamista. Ruut Sjöblom Facebook

Kansanedustaja kuvaa karhuja yössä, susi ja ahmakin kävivät

Ruut Sjöblomin Facebook-päivityksissä on viime päivät nähty poikkeuksellista kuvitusta.

Kokoomuksen tuusulalainen kansanedustaja Ruut Sjöblom on viettänyt viime päiviään ja öitään piilossa Kainuun metsissä noin kilometrin päässä Venäjän rajalta.

Edustaja kertoo hänelle tulleen mahdollisuuden päästä valokuvaamaan villieläimiä luonnollisissa olosuhteissa. Facebookissa onkin nähty komeita karhuja ja susia. Ahmakin kävi paikalla.

– Tietenkään täyttä varmuutta eläinten kanssa kohtaamista ei ollut. Täytyi odottaa ihan paikallaan ja hiljaa metsässä tunteja, myös yön yli, mutta odotus palkittiin, Ruut Sjöblom kertoo.

– Lisäksi haasteita itselleni asetti, etten ole ennen valokuvannut luontoa tai eläimiä. Mutta innostuin aivan valtavasti ja ehkä innostus korvasi taitoa.

Hän valittelee villieläinten olevan valokuvaamisen näkökulmasta nopeita liikkeissään.

– Vaikka ei olisikaan valokuvannut, kokemus itsessään oli upea. Luonnon keskellä hiljaisuudessa ja rauhassa odottaa. Ja sitten, kun jossain metsän syvyyksissä huomaa liikettä ja eläin ilmestyy näkyviin, on se melko pysäyttävää. Lisäksi se, että sai seurata villieläinten herkkyyttä, liikkeitä ja elämää, oli hieno kokemus.

Viime yönä edustaja kertoo nukahtaneensa ehkä puoleksi tunniksi, kun eläimiä ei ollut näkynyt moneen tuntiin.

– Kun avasin silmäni, melko lähellä oli kaksi karhua ja susi. En saanut tarkkoja kuvia kuin muutaman, koska oli niin pimeää ja eläimet liikkuvaisia. Susi ehkä kuuli liikehdintäni ja katosi nopeasti metsään.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt