Kimmo Kiljunen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kansanedustaja kertoi salasanoista, ministeri pyysi vaikenemaan

Kimmo Kiljunen kertoi hänellä olevan ’ne kaikki tunnusluvut tässä tietokoneessa päällä’.

SDP:n kansanedustaja Kimmo Kiljunen puhui eduskunnan täysistunnossa digisyrjinnästä ja salasanaviidakosta, joka on monelle vaikeaa. Hän kertoi eduskunnassa juuri keksityn uusia tunnuslukuja.

– Meistä monet toimivat sillä tavalla niin kuin minäkin, että minulla on ne kaikki tunnusluvut tässä tietokoneessa päällä, niin että jos joku sen haluaa (ministeriaitiosta kuuluu naurua) niin se aukeaa siitä, jolloin itse se turvapuoli jota tässä halutaan, se estää, nimenomaan heikkenee juuri tämän takia, Kimmo Kiljunen totesi.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) vastasi Kimmo Kiljuselle.

– Minulla olisi pyyntö edustaja Kiljuselle. Älkää ihmeessä paljastako julkisesti, että minkälaisia aukkoja teidän tietoturvakäytännöissänne on, Timo Harakka sanoi.

Ministeri suositteli kokoavia salasanapalveluja.

Uudessa puheenvuorossaan Kimmo Kiljunen totesi, ettei hän ollutkaan puhunut itsestään.

– Käytin äsken niin sanotusti minä-passiivia sanomalla, että minäkin laittaisin tähän näin (tietokoneelle). Tarkoitin lähinnä sitä, että kun tätä myrskyä käydään, niin tekisi mieli laittaa. Sanomalla sen julkisesti se tarkoittaa juuri sitä, että minä en laita sitä, tunnuslukujani tähän näkyville, Kimmo Kiljunen muotoili.

– Mutta minä tiedän kovin monia ihmisiä, joilla ne tunnusluvut ovat hyvinkin näkyvällä paikalla. Ne saattavat olla lompakoissa pankkitunnukset, saattavat olla todellakin siellä missä ne laitteet hyvin lähellä ovat.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt