X
SULJE MAINOS
Susi (Canis lupus) Kuhmon rajavyöhykkeellä. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Kansanedustaja kehottaa kuntia julistamaan susihätätiloja

Ylimääräisiä susia pitäisi päästä nopeasti ampumaan pois, katsoo Mikko Kärnä.

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) kehottaa Suomen kuntia julistamaan susihätätilan alueilleen, mikäli sudet aiheuttavat kuntien alueilla ongelmia.

– Susihätätilan julistaminen on symbolinen teko, jolla kunta voi osoittaa, että ”valtion koirat” aiheuttavat sen alueella liikaa ongelmia. Tämä on signaali myös poistolupia myöntävän viranomaisen suuntaan.

Kärnän mukaan susikanta on noussut tietyissä kunnissa aivan liian suureksi ja sudet aiheuttavat vaaraa niin koti- kuin tuotantoeläimillekin. Jopa ihmisille.

– Ylimääräisiä susia pitäisikin päästä nopeasti ampumaan pois. Toivon ja luotan, että maa- ja metsätalousministeriö käynnistää susien kannanhoidollisen metsästyksen jo ensi talvena. Se on ainoa vaihtoehto tämän ongelman kestäväksi hoitamiseksi.

Kärnän mielestä susi ei ole Suomessa uhanalainen laji.

– Susi ei ole Suomessa uhanalainen, sillä meillä on yhteinen elinvoimainen kanta Venäjän kanssa. Ei susi tunne valtakunnanrajoja, vaan se liikkuu niiden yli, kun siltä itsestään niin tuntuu. Itse pidän sutta myös ehkäpä enemmänkin vieraslajina, koska puhtaita susia meillä ei juurikaan ole. Ne ovat koirasusia, jotka eivät oikeasti kuulu Suomen luontoon.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt