X
SULJE MAINOS
Hannakaisa Heikkinen. / LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Kansanedustaja kehitti uuden maitotuotteen, avaa verkkokaupan

Hannakaisa Heikkinen päätti hyödyntää kotitilan karjaa erikoismaidon tuottamiseksi.

Keskustan kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen kertoo kehittäneensä uuden maitopohjaisen elintarvikkeen oman tilansa A2-maidosta.

Maitoa ei pilkota teollisesti, vaan se on homogenoimaton. Gluteenittomaan tuotteeseen ei lisätä sokeria. Maidon lisäksi tuotteessa on puolukkaa tai mustikkaa, omenaa ja kauraa.

Heikkisen mukaan Sametti-hyvinvointijuoman tarina alkoi noin seitsemän vuotta sitten.

– Kansanedustajana minuun otti yhteyttä moni maidontuottaja ja kertoi omista jaksamisongelmistaan ja talousvaikeuksistaan. He tuskailivat sitä, että maidosta saatava hinta on niin alhainen, ettei heillä ole varaa palkata riittävästi työntekijöitä ja samalla oli jatkuva paine laajentaa tuotantoa, jotta tila tuottaisi riittävästi perheen elantoon, Hannakaisa Heikkinen toteaa tiedotteessa.

– Laajentaminen taas lisäisi entisestään työmäärää ja kuormaa maidontuottajan harteille. Moni ei ole jaksanut tässä oravanpyörässä ja lisäksi tuotannon laajentaminen ei ole kaikille mahdollinen vaihtoehto. Kun karjalehtiä selatessani tutustuin A2-maidon ainutlaatuisuuteen, päätin, että lähden kehittämään kotitilan karjaa tuottamaan tätä erikoismaitoa.

Kansanedustaja kertoo selvittäneensä kotitilansa jokaisen lehmän geeniperimästä, tuottaako eläin A1- vai A2-maitoa. Sadat karvatuppinäytteet lähetettiin kalifornialaisen yliopiston tutkittavaksi.

– Tavoitteeni oli kehittää maidosta tuote, jossa voin yhdistää karjaosaamistani terveystieteellisen osaamiseni. Halusin palauttaa alkuperäisen A2-lehmänmaidon terveellisyyshyödyt osaksi ihmisen kokonaisvaltaista ruokavaliota ja niinpä tavoitteeni oli kehittää A2-maidosta elintarvike, jonka ainesosat ja käsittelytapa tuovat jokainen osaltaan lisäarvoa hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Lisäksi halusin, että tuotteeni on säilyvä ja helppo käyttää arjessa, Heikkinen sanoo.

A2-maidoksi kutsutaan lehmänmaitoa, joka sisältää maidon proteiinien beetakaseiinimuodoista A1 ja A2 ainoastaan tyyppiä A2, kun vastaavasti tavanomainen maito sisältää niitä molempia. Osa kuluttajista on havainnut, että puhtaasta A2-maidosta heille ei aiheudu vatsavaivoja, vaikka niitä esimerkiksi sekamuotoisesta eli tavanomaisesta maidosta aiheutuisi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt