Kansanedustaja kaipaa todisteita Venäjän läsnäolosta Itä-Ukrainassa

Tom Packalén ei ole vakuuttunut Venäjän osallisuudesta Ukrainan sisällissotaan.

Kansanedustaja Tom Packalén (ps.) kaipaa todisteita siitä, että Venäjän joukot ovat osallistuneet Itä-Ukrainan tapahtumiin. Hän esittää pyyntönsä Facebookissa.

– Koska Ukrainan kriisissä kaivataan todisteita venäläisjoukkojen läsnäolosta Itä-Ukrainassa, niin ne jotka ovat tästä vakuuttuneita, niin laittakaa tänne, se teidät vakuuttanut todiste, Packalén kirjoittaa.

Jos riittävän vakuuttava todiste löytyy, Packalén aikoo myöntää, että Venäjä on lähettänyt sotilaita Ukrainaan.

– Jos tarpeeksi vakuuttava todiste löytyy, jota jokainen sissikoulutuksen suomessa saanut henkilö ei pysty ampumaan alas, niin lupaan omalta osaltani vahvistaa venäläisten joukkojen läsnäolon Itä-Ukrainassa.

Packalén korostaa, että todistepyyntö ei koske Krimiä, jonka Venäjä miehitti viime keväänä.

Facebook-keskusteluun on muun muassa linkattu video, jossa venäläinen miehistövaunu BTR-82A on väitteen mukaan pysähtyneenä Ukrainassa. Vaunua operoi tshetseenimiehistö. Packalén epäilee kuitenkin, että video on saatettu kuvata muuallakin kuin Ukrainassa.

Brittilehti Guardian väitti elokuun puolivälissä nähneensä venäläisjoukkojen ylittävän Ukrainan rajan. Packalénin mukaan kyseessä oli uutisankka, koska lehti ei onnistunut esittämään todisteita ylityksestä.

Heinäkuussa Packalén arvosteli Ukrainaa siitä, että se ei sulkenut ilmatilaansa siviilikoneilta, vaikka tiesi, että separatisteilla on hallussaan BUK-ohjuksia. Hän arvioi Yhdysvaltojen valehdelleen, että maalla on todisteita Venäjältä toimitetuista BUK-ohjuksista. Malesialainen matkustajakone ammuttiin alas Itä-Ukrainassa todennäköisesti BUK-ohjuksella.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt