Koronavirusrokotteen saaneelle henkilölle annettu kortti, joka mm. kertoo saadun rokotteen valmistajan nimen ja ensimmäisen rokotteen päivämäärän. LEHTIKUVA/TEEMU SALONEN

Kansanedustaja: Hylättävä vasemmiston ajatus, että samaa kurjuutta jaetaan kaikille

Rokotepassi kirvoitti keskustelua kokoomuksen ja hallituksen välillä.

Kokoomuksen mielestä käyttöön pitäisi saada rokotepassi, jonka avulla voitaisiin mahdollistaa esimerkiksi museoissa ja kirjastoissa vierailu rokotetuille. Tätä mieltä olivat torstaina kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen.

– Nyt tarvitaan hallitukselta rohkeutta hylätä vasemmiston perinteinen ajattelu, jossa päädytään jakamaan samaa kurjuutta kaikille. Ei lopulta kenenkään etu! Vaikka odotan omaa rokotusvuoroani, iloitsen, jos ikäihminen pääsee teatteriin tai ravintolaan ja konkursseja vältetään, kansanedustaja Sofia Vikman (kok.) tviittasi keskusteluun osallistuen.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan ”hallitus haluaa avata yhteiskuntaa kesää kohti kaikille, myös heille, jotka saavat rokotteen vasta myöhemmin”.

– Matkailuun rokotetodistus on tärkeä väline. Tätä tuemme ja edistämme. Tapahtumien osalta asiaa voidaan selvittää. Olisi hyvä kuulla @kokoomus näkemys käytännön toteutuksesta. Tämä ihan ilman sarvia ja hampaita. Mielelläni käyn vuoropuhelua ja kuulen tarkemmin näkemyksiänne asiasta, pääministeri tviittaa.

Hallituksen exit-suunnitelmaluonnoksen mukaan Suomi valmistautuu siihen, että suomalaisten rokotepassi olisi valmiina kesän lopussa. Se toteutetaan sähköisiä potilastietoja sisältävää Omakanta-järjestelmää hyödyntäen.

Yhdenvertaisuuden takia koronapassia käytettäisiin Suomessa todennäköisesti vain matkailussa. Hallituksen suunnitelmassa kirjoitetaan, että ”ripeän rokotustahdin vuoksi hallitus ei pidä tarkoituksenmukaisena ottaa käyttöön erioikeusjärjestelmiä rokotuksen saaneille”. Rajoitukset koskisivat siis kotimaassa yhä kaikkia suomalaisia.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt