Sandra Bergqvist. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Kansanedustaja huolissaan kiinteistöveron shokkikorotuksista

Sandra Bergqvist on pettynyt Verohallinnon näkemykseen kiinteistöverotuksesta.

Tällä viikolla kansanedustaja Sandra Bergqvist (r.) on perehtynyt valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk.) vastaukseen kirjalliseen kysymykseen saariston kiinteistöveron shokkikorotuksista.

– Olen pettynyt siihen, ettei edelleenkään ymmärretä, kuinka vakava ongelma tämä on saaristossa, Bergqvist toteaa tiedotteessa.

Bergqvist olisi toivonut, että Verohallinto olisi oma-aloitteisesti ottanut tässä asiassa aikalisän.

Vastauksesta käy ilmi, että Verohallinnon näkemys on edelleen se, että kiinteistön omistajalla ensisijaisesti on vastuu kiinteistöverotuksen perusteena olevien tietojen oikeellisuudesta.

– Asian yksityiskohdat ovat oikeudellisesti vaikeita, eikä yksittäiselle henkilölle ole helppoa olla ajan tasalla yksityiskohtaisista aluehinnoista ja alueista, jotka ovat vapautettuja kiinteistöverosta. Normaalisti oletetaan, että veroviraston päätös on oikea, Bergqvist sanoo.

Bergqvist odottaa kuitenkin kiinteistöveron uudistamista hallituksen ohjelman mukaisesti ja myös luonnonsuojelualueiden vapauttamista kiinteistöverosta.

Valtiovarainministerin vastauksen mukaan arvostamisuudistus on kaavailtu otettavaksi käyttöön vuoden 2022 kiinteistöverotuksessa.

– Toivon, että viimeistään silloin luodaan luotettava järjestelmä, jossa tällaiset kohtuuttomat shokkikorotukset eivät ole mahdollisia, Bergqvist sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt