Matkustajia Helsinki-Vantaan lentoasemalla. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kansanedustaja haluaa selkeyttää maahantulon edellytykset heti

Tartuntatautilain muuttamista koskevan hallituksen esityksen käsittely siirtynee helmikuulle.

Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Autto ei hyväksy Sanna Marinin (sd.) hallituksen vitkuttelua Suomen ja erityisesti Lapin talvimatkailulle tärkeiden maahantulon edellytysten selkeyttämisessä.

MTV:n uutiset kertoi eilen, että hallituksen esitys tartuntatautilain muuttamisesta maahantulon edellytysten osalta ei ehdi eduskunnan käsittelyyn niin, että se ehdittäisiin käsitellä ennen joulua ja näin sen käsittely siirtyisi eduskunnan istuntotauon jälkeiseen aikaan helmikuulle.

– Ei voi olla niin, että eduskunta ei kokoonnu tammikuussa, kun samaan aikaan suomalaiset ja aivan erityisesti matkailualan yrittäjät ja työntekijät elävät epävarmuudessa toimeentulostaan, Autto toteaa tiedotteessa.

Autton mukaan hallituksen täytyy pystyä tuomaan eduskuntaan pikimmiten esitys siitä, miten matkailuelinkeinon ahdinkoa helpotetaan ja miten terveysturvallisuus matkailun osalta taataan.

– Koronavirusrokotukset käynnistyvät Britanniassa jo ensi viikolla ja muu Eurooppa seurannee hyvin pian perässä. Suomen pitää kyetä reagoimaan muuttavaan tilanteeseen, ja esimerkiksi virusta vastaan rokotetuilla tai terveeksi testatuilla tulee olla mahdollisuus matkustaa turvallisesti, Autto sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt