Kansanedustaja esittää vanhustenhoidon kriisilinjaa – ”tarinoita on kuultava”

Perussuomalaisten Arja Juvonen on huolissaan vanhustenhoidon tilanteesta

Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvosen mukaan Suomeen tarvitaan valtakunnallinen vanhustenhoidon puhelin- ja sähköpostilinja.

Torstain A-talk -ohjelma käsitteli vanhustenhoidon tilannetta Suomessa. Ohjelmassa keskusteltiin muun muassa siitä, miten tilannetta voitaisiin parantaa.

Juvonen viittaa keskusteluun ylilääkitsemisestä, hoitotyön epäkohdista ja potilaan huonosta kohtelusta.

– Eilinen ohjelma on poikinut paljon yhteydenottoja vanhustenhoidon tiimoilta. Yhteydenottoja on tullut omaisilta, opiskelijoilta, hoitohenkilöiltä, hoitotyön opettajilta ja omaishoitajilta. Minulle selkeni hyvin varhain tänä aamuna sähköpostini avaamisen jälkeen, että nyt on ihmisillä asiaa ja nyt on ihmistä kuunneltava. Täkyyn siitä, että kertokaa mitä täällä vanhustenhoidon kentällä tapahtuu, on tartuttu, ohjelmassa mukana ollut Arja Juvonen toteaa tiedotteessaan.

Juvonen kertoo, että hän on saanut myös puheluita ja että häntä on pyydetty henkilökohtaisiin tapaamisiin kirjoittamaan ylös ihmisten kokemuksia.

– Olen vastaillut päivän aikana saamiini yhteydenottoihin. Koenkin, että kyseessä on nyt jonkinlainen päänavaus vanhustenhoidon tilanteelle. Mielestäni nyt olisi tekojen paikka avata päivystävä ja avoin kriisilinjan ihmisille, jonne he voisivat ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla, ohjelmassa mukana ollut kansanedustaja Arja Juvonen kertoo.

Juvosen mukaan kansalaisten tarinoita on kuultava.

– Valtakunnallinen ja päivystävä vanhustenhoidon puhelin- ja sähköpostilinja olisi nyt syytä perustaa kiireesti ja ihmisten palautteet, ideat ja ajatukset koota ja viedä eteenpäin valtakunnalliselle tasolle, Juvonen esittää.

Kommentit