Jouluroskia lattialla pakettien avaamisen jälkeen. LEHTIKUVA / PATRICIA GABRIEL-ROBEZ

Kansanedustaja esittää joulupaketin lähettämistä kotitalouksille

Koronajoulun perustarpeet sisältävällä paketilla kannustettaisiin ihmisiä juhlimaan kotona.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä esittää, että Tasavallan presidentin kanslia ja valtioneuvosto lähettäisivät jokaiseen suomalaiseen kotitalouteen joulupaketin, jonka avulla kannustettaisiin ihmisiä viettämään joulua kotona.

– Valtioneuvosto ja Tasavallan presidentin kanslia ovat ”säästäneet” valtavasti rahaa, koska kaikki erilaiset tilaisuudet on jouduttu perumaan koronaviruksen takia. Tasavallan Presidentin osalta suurin yksittäinen säästö kohdistuu peruttuun itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoon. Mikäli nämä määrärahat laitettaisiin viisaasti käyttöön kansakunnan parhaaksi ja kutsuttaisiin vielä yksityisiä toimijoita sekä järjestöjä mukaan, voitaisiin jokaiseen Suomen 2,7 miljoonaan kotitalouteen toimittaa koronajoulun perustarpeet, Kärnä toteaa tiedotteessa.

Kärnä visioi, että joulupaketin voisi täyttää esimerkiksi suomalaisella kinkulla, Auran sinapilla, herneillä uudenvuoden hernesoppaa varten, kotimaisella ohralla ja maidolla puuroa varten, lappilaisilla puikulaperunoilla, lasimestarin silakoilla, muutamalla pullolla kotimaista pienpanimo-olutta sekä pienellä pullolla paloviinaa.

Mukana seuraisi kirje, jossa kehotettaisiin ihmisiä viettämään joulu ja uusivuosi kotonaan sekä annettaisiin ohjeita koronajoulun viettämiseen.

– Tällainen operaatio olisi itse asiassa varsin helposti toteutettavissa ja luulenpa, että tämän kautta Suomi saisi positiivista kansainvälistä näkyvyyttä. Paketin kautta suomalaiset ymmärtäisivät, että nyt on tosi kyseessä ja jouluna pitää olla aloillaan lähipiirin kanssa. Paketilla luotaisiin myös aitoa ja hyvää joulumieltä tämän koronasynkkyyden keskelle, Kärnä sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt