X
SULJE MAINOS
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (vas.) ja sisäministeri Maria Ohisalo. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Kansanedustaja: Elokapinan oikeudet kiinnostavat ministeriä enemmän kuin poliisi

Yli sadan kansanedustajan aloitteessa halutaan vankeutta luvattomista aseista.

Kokoomuksen kansanedustaja Markku Eestilä kehuu Facebookissa kollegansa Pihla Keto-Huovisen lakialoitetta. Siinä yli sata kansanedustajaa haluaa luvattoman aseen hallussapidosta vankeutta.

– Aseet pois kadulta! Rikoslakia on muutettava! …Silloin alkaisi pelotevaikutus olla kohdillaan. Nythän rikolliset pääsevät sakoilla, jos esimerkiksi heidän autostaan löytyy luvaton ase, Markku Eestilä kirjoittaa.

Markku Eestilä mainitsee, että Pihla Keto-Huovinen on toiminut muun muassa huumepoliisin entisen johtajan Jari Aarnion oikeusjutun syyttäjänä ja kihlakunnansyyttäjänä.

– Luotan täysin Pihlan arvostelukykyyn tässä asiassa. Hänellä on vahva käytännön kokemus rikostutkinnasta ja siihen liittyvistä lainsäädännön ongelmakohdista.

Eteneekö lakialoite eduskunnassa?

– Rohkenen epäillä, sillä meillä on ihmisoikeuksista ja vähemmistön oikeuksista ylikiinnostunut oikeusministeri (Anna-Maja Henriksson) ja enemmän Elokapinan mielenosoittajien oikeuksista kuin poliisin toimintaedellytyksistä ja työturvallisuudesta kiinnostunut sisäministeri (Maria Ohisalo), Eestilä toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt