Verkkouutiset

Kansanedustaja ehdottaa myös EI-äänten antamista – ratkaisu vastakkaisille aloitteille

Kansanedustaja esittää, että kansalaisaloitteeseen voisi antaa myös vastustavan allekirjoituksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Avioliittolakia muuttava kansalaisaloite hyväksyttiin eduskunnassa viime vuoden lopulla. Nyt vasta-aloitekin tulee käsiteltäväksi eduskuntaan, kun Aito avioliitto -kansalaisaloite on saavuttanut yli 50 000 tarvittua allekirjoittajaa.

Kerätäänkö vastaisuudessa kaikille kansalaisaloitteille myös vasta-aloitteita?

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) ehdottaa, että kansalaiset voisivat myös vastustaa kansalaisaloitetta sen allekirjoitusten keräysvaiheessa. Hän puhuu niin sanotusti ”EI-allekirjoituksesta”.

– Tämän voisi sitten ottaa huomioon eduskuntakäsittelyssä, kun kansalaisaloitteista päätämme. Sen jälkeen voisi olla vaikka joku määräaika, kunnes samasta asiasta voi tehdä aloitteen, Timo Heinonen toteaa Facebookissa.

Hän perustelee ehdotustaan tilanteen erikoisuudella, jos samasta asiasta tehdään aina vuorovuosin vasta-aloitteita.

– Nykymallihan sallii sen, että vaikka kaksikin kertaa vuodessa voidaan eduskunnassa käsitellä ihan samaa lakialoitetta tai lakialoitteen vastalakialoitetta. Ja toisaalta eduskuntakin voisi tiukoissa tilanteissa muuttaa päätöstä vaikka joka kerta. Jos se ei nyt todennäköistä olekaan niin teoriassa mahdollista kuitenkin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)