Kansanedustaja arvostelee Ville Niinistöä väärän tiedon levittämisestä

Keskustan kansanedustaja Tuomo Puumala ihmettelee Ville Niinistön puheita lukukausimaksukeskustelussa.

Tuomo Puumalan mukaan vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö on levittänyt sosiaalisessa mediassa väärää tarinaa hallituksen kannasta lukukausimaksuihin.

”Porttiteoria toteutuu. Hallituspuolueet suunnittelemassa lukukausimaksuja kaikille opiskelijoille”, Niinistö tviittasi keskiviikkona.

Tuomo Puumala kirjoittaa facebookissa Niinistön ”levittäneen väitettään totena”.

Niinistö kommentoi tviitillään kokoomuksen kansanedustajan Juhana Vartiaisen vastausta Helsingin yliopiston mikrotalousteorian professorin Hannu Vartiaisen pohdintaan siitä, pitäisikö yleisistä lukukausimaksuista keskustella.

”Olisiko jo syytä aloittaa keskustelu yliopistojen lukukausimaksuista. HY:n irtisanomiset voitaisiin välttää 2 000e maksulla”, Hannu Vartiainen kirjoitti twitterissä.

Juhana Vartiainen vastasi tviittiin todeten, että ”pienempikin maksu helpottaisi olennaisesti” ja olisi myös askel kohti toimivaa koulutusvientiä.

Verkkouutiset kertoi asiasta tässä ja tässä.

Tuomo Puumalan mukaan ”Niinistön tarina hallituksen suunnitelmista” ehti levitä laajasti.

”Vielä eilen Niinistö kysyi facebookissa näin: ’Käsi ylös ne, keitä ahdistaa suomalaisen keskustelun tahalliset väärinymmärrykset?’ Itse ainakin nostan käteni pystyyn. Kuten opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) nopeasti totesikin, hallitus ei suunnittele lukukausimaksuja suomalaisille opiskelijoille. Opetusministerin mukaan Vartiaisen väläyttämiä maksuja ei kannata edes kokoomus”, hän kirjoittaa.

Tuomo Puumala teroittaa, että myös keskusta vastustaa lukukausimaksuja suomalaisille opiskelijoille.

”Tiukkoinakin aikoina on pidettävä kiinni siitä, että lompakon paksuus tai postinumero eivät saa estää opintielle lähtemistä”, hän sanoo.

”Koulutusleikkaukset, kuten muutkin tässä ajassa tehtävät säästöt, ovat ikäviä ja raskaita. Uskon, että näin kokee valtaosa hallituspuolueiden kansanedustajista. Toivon, että käänne taloudessa saadaan vihdoin aikaiseksi ja meillä on tulevaisuudessa mahdollisuus alkaa paikata niitä leikkauksia, joita kaikki puolueet ovat tärkeisiin asioihin viime vuosina joutuneet tekemään”, Puumala kirjoittaa.

Hänen mukaansa keskustelua Suomen tilanteesta pitää käydä ilman tahallista väärinymmärtämistä ja huolia lietsomatta.

Kommentit