Ympäristöministeri Vaeawut Silpa-archa jakoi Facebookissa kuvan roskaajille lähtevästä lähetyksestä. / Facebook / Vaeawut Silpa-archa

Puisto postittaa roskat roskaajien koteihin

Retkeilijöiden suosima kansallispuisto otti käyttöön uuden keinon roskaamisen vähentämiseksi.

Thaimaan Khao Yain kansallispuistossa vierailleelle turistiryhmälle on luvassa epämiellyttävä postilähetys. Maan ympäristöministeri ja kansallispuisto ovat päättäneet postittaa heille puistosta löytyneet roskat, jotka he jättivät retkellään jälkeensä.

Kaikki alkoi siitä, kun harmistunut kansallispuistokävijä valitti paikallisessa retkeilijöiden Facebook-ryhmässä roskaavista retkeilijöistä. Postauksen kuvissa näkyy kaksi hylättyä telttaa, jotka tursuavat roskia. Postauksessa muistutetaan, että roskaaminen on paitsi epäkunnioittavaa muita kävijöitä kohtaan myös vaarallista alueella asuville eläimille.

Thaimaan pääkaupunki Bangkokista kaakkoon sijaitseva Khao Yai on retkeilijöiden suosima kansallispuisto, joka on tunnettu villieläimistään ja vesiputouksistaan.

Kansallispuiston edustajat näkivät postauksen Facebookissa ja alkoivat yhdessä paikallisten viranomaisten kanssa tutkia tapausta. He saivat selville roskaajien osoitteen tiedoista, jotka nämä olivat jättäneet telttaa vuokratessaan. Roskaaminen on Thaimaassa rangaistava teko, josta voi saada jopa viisi vuotta vankeutta tai tuntuvat sakot.

Kansallispuisto päätti yhdessä ympäristöministeri Vaeawut Silpa-archan kanssa Vice Newsin mukaan, että roskaajat saavat teostaan nyt uudenlaisen sanktion.

Ministeri Vaeuwut on jakanut Facebookissa kuvan roskia sisältävästä laatikosta, joka sisältää viestin:

”Olette unohtaneet omaisuttaanne Khao Yain kansallispuistoon. Olkaa hyvät ja antakaa meidän palauttaa nämä teille.”

Varawutin mukaan roskaajien tiedot on myös ilmoitettu poliisille. Roskaajat saivat myös porttikiellon kansallispuistoon.

Hän toteaa, että ei epäile jatkossakaan lähettää puiston roskia takaisin roskaajille.

Gepostet von TOP Varawut – ท็อป วราวุธ ศิลปอาชา am Freitag, 18. September 2020

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt