Pyynikin Käsityöläispanimon olutmestarin mukaan alkoholiuudistuksen haittavaikutuksia liioiteltiin.

”Kansaa yritettiin sumuttaa” – näin uusi alkoholilaki sai pienpanimon nousuun

Asiantuntijoiden väitteet alkoholilain uudistuksen haitoista ovat osoittautuneet vääriksi.

Tamperelaisella Pyynikin Käsityöläispanimolla on tällä hetkellä kova kasvupöhinä. Tavoitteena on kaksinkertaistaa tuotanto vielä tämän vuoden puolella.

Asiantuntijoiden ennakkoarviot alkoholilain uudistuksen oletetuista haitoista ovat jo nyt osoittautuneet vääriksi. Olutkulttuuri on siirtynyt bulkkituotteista kohti erikoisoluiden maltillista nautiskelua.

– Jo aiemmin kyseenalaistin koko hommaa, koska lausuntojen pohjalla ei ollut mitään tutkimustietoa, vain heppoisia viittauksia, olutmestari Tuomas Pere sanoo Verkkouutisille.

– Näillä yritettiin sumuttaa sekä kansaa että päätöksentekijöitä. Oli melkoista, että sen annettiin tapahtua. Nauran oppositiolle, jonka edustajista hyvin moni käänsi takkinsa.

Peren mukaan uudessa alkoholilaissa on mukana paljon hyvää, vaikka korjattavaakin löytyy edelleen.

– Tietyissä instituutioissa on edelleen voimassa vanhan virkamiestavan kaltaista ajattelua, mikä voi olla tämän taustalla, Pere pohtii.

Alkoholilain toimeenpanossa on ilmaantunut tiettyjä ongelmia ja epäselvyyksiä. Viranomaisilla on ollut erilaisia näkemyksiä esimerkiksi ulosmyyntioikeuden edellytyksistä.

Lue tämän linkin takaa ilmaiseksi Verkkouutisten Plus-osioon kirjautumalla, miten alkoholilain uudistus on vaikuttanut pienpanimoalaan ja mitä Pere ajattelee takkinsa kääntäneistä oppositiopoliitikoista sekä lain toimeenpanoa jarruttavasta byrokratiasta. Plus-osioon voit kirjautua ilmaiseksi omilla Facebook-tunnuksilla.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt