Verkkouutiset

Kampanjan kärkihahmon tappaneen vankilan johtajasta koko Venäjän vankiloiden valvoja

Moskovan Butyrkan pahamaineisen vankilan ex-johtajan nimityksessä syrjäytettiin ihmisoikeusaktivistit.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläinen lakimies Sergei Magnitski kuoli 2009 pahoinpideltynä ja ilman lääkkeitä Butyrkan vankilassa. Hän oli paljastanut suuren väärinkäytöksen, mutta tuli itse syytetyksi siitä. Lukuisat hänen kuolemaansa osallisena pidetyt ovat eri valtioiden boikottilistoilla.

Magnitskin tappaneen vankilan johtaja Dmitri Komnov erotettiin tapahtuneen jälkeen. Nyt hänet on valittu Venäjän vankiloiden tilannetta yleisön puolesta seuraavan toimielimen johtoon. Komnovin tilalta syrjäytettiin ihmisoikeusaktivisteja.

Window on Eurasia vertaa nimitystä kettuun tulossa vartioimaan kanatarhaa. Valintaa pidetään myös vastavetona länsimaiden Magnitski-kampanjoille.

Vankilamonitorit, Komnov johdossaan, saavat vierailla Venäjän vankiloissa, seurata olosuhteita läheltä ja vedota ihmisoikeusloukkausten torjumiseksi. Toimielimen kerrotaan tähän asti saavuttaneen paljon tuloksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)