Oulun lääketieteellisen tiedekunnan pääsykoe jäi monelta väliin liikenneonnettomuuden vuoksi. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kaleva: Monen pääsykoe lykkääntyi vuodella kolarin vuoksi

Oulun yliopiston lääketieteen tiedekunnan koulutusdekaanin mukaan seuraava pääsykoe järjestetään vuoden päästä.

Nelostien Simossa aamulla katkaissut vakava liikenneonnettomuus on sotkenut pahan kerran myös useiden pohjoisesta Ouluun lääketieteellisen tiedekunnan pääsykokeeseen matkanneen suunnitelmia, kertoo Kaleva.

Tilannetta vaikeutti lisää se, että kello 10.30 aikaan myös onnettomuuspaikan kiertämiseen osoitetulla tiellä ajettiin peräänajokolari, jonka vuoksi liikenne puuroutui sielläkin. Junalla paikalle ei olisi ehtinyt ajoissa.

Kemin lyseon lukion rehtori Pekka Mäkelä kertoo Kalevalle, että rehtorin kansliaan tuli aamulla abeja, jotka olivat joutuneet kääntymään takaisin matkalla pääsykokeisiin. Nuoret olivat pitkän viiveen jälkeen saaneet yhteyden Oulun yliopistoon, josta oli kerrottu, ettei tilanteessa ole mitään tehtävissä, koska koe on valtakunnallinen. Tänään järjestetään lääketieteen sekä hammaslääketieteen yhteinen koe.

– Jos opiskelut näin lykkääntyvät monilla ainakin vuodella, niin onhan se aika kova juttu. Kemin, Tornion ja Rovaniemen alueelta on varmasti ollut paljon hakijoita matkalla Ouluun kokeeseen, Mäkelä toteaa.

Hänen tietojensa mukaan myös poliisi oli todennut, että turman vuoksi syntyneissä jonoissa oli useita kokeisiin pyrkineitä.

Ainakin lääketieteen kokeesta poisjääneitä näytti olevan melkoinen liuta, lääketieteellisen tiedekunnan koulutusdekaani, professori Jyrki Mäkelä kertoo Kalevalle.

– Itse valvoin koetta vain yhdessä salissa. Siellä yli 10 prosenttia liki sadasta kokeeseen ilmoittautuneesta oli jäänyt pois kokeesta, joten onhan heitä aika paljon, Mäkelä sanoo.

Hänen mukaansa valintakoetta ei voi tässä vaiheessa uusia mistään syystä.

– Tämä koe on vain kerran vuodessa, joten seuraavan kerran se järjestetään vasta ensi vuonna.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt