Black Lives Matter -mielenosoittajia Merrickissä, New Yorkissa kesäkuun alussa 2020. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Al Bello

Kaksi poliisia työnsi mielenosoittajan maahan Buffalossa, 57 poliisia erosi

Neuvoa-antava komitea vaatii poliisin toimintaan kiireellisiä ja kokonaisvaltaisia uudistuksia.

57 poliisia erosi poliisivoimien hätätiimistä Buffalon kaupungissa New Yorkin osavaltiossa, koska he eivät pitäneet siitä, että kaksi ryhmän jäsentä erotettiin väliaikaisesti, uutisoi CNN.

Videotallenteesta näkyy tapaus, jossa kaksi nyt erotettua poliisia työnsi torstain mielenosoituksessa maahan 75-vuotiaan miehen jäämättä katsomaan miten tälle kävi. Mies loukkaantui vakavasti, mutta hänen tilansa on vakaa. Tapauksesta on meneillään tutkinta.

Loukkaantunut mies osallistui Black Lives Matter -mielenosoitukseen, jossa puolustettiin mustien ihmisten oikeuksia. Eri puolilla maailmaa pidettävät mielenosoitukset saivat alkunsa Minneapolisin poliisin kuristusotteessa kuolleen George Floydin kuolemasta.

Erotettuja poliiseja on puolustettu sanomalla, että he noudattivat vain heille annettuja käskyjä ja että kyseistä mielenosoittajaa oli pyydetty poistumaan aiemmin jo monia kertoja.

57 eronnutta erosivat hätäryhmästä, mutta eivät kokonaan poliisivoimista. Buffalon pormestarinviraston mukaan eronneet muodostivat hätäryhmän kokonaisuudessaan.

The Buffalo Police Advisory Board teki tapauksen seurauksena julkaisun, jossa se vaatii ”kiireellisiä, koko järjestelmän kattavia poliisipolitiikan uudistuksia”, CNN uutisoi. Yksi näistä on riippumattoman tutkintaelimen perustaminen.

Vaatimuksiin kuuluvat myös esimerkiksi se, että tapahtumat pitäisi pyrkiä ratkaisemaan ennen voimankäyttöä de-eskalaatiolla eli puhumalla, ennen ampumista tulisi aina varoittaa, toisen virkamiehen väliintuloa vaatia ja muiden poliisien toimista tai pidätyksistä tulisi antaa kattava raportti.

The Police Advisory Board on itsenäinen neuvoa-antava komitea.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt