Verkkouutiset

Kaksi huipputason venäläispäättäjää loikkasi: aikovat paljastaa Kremlin salaisuuksia

Moskovan sisäpiiriin kuulunut poliitikkopariskunta loikkasi Ukrainaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjältä Ukrainaan loikanneita entisiä parlamenttiedustajia Denis Voronenkovia ja Maria Maksakovaa haastatellut The Daily Beast -lehti pitää kaksikkoa osana Kremlin entistä sisäpiiriä. Nyt he ovat loikkareita, jotka voivat paljastaa Venäjän johdon salaisuuksia.

Kaksikolle on myönnetty turvapaikka Ukrainasta. Maksakovan ja Voronenkovin kerrotaan olevan valmiita ”kertomaan oikeudessa Venäjän ylimmän johdon toiminnasta”.

– Yhdysvaltojen pitäisi ymmärtää, että Vladimir Putin ja hänen kaverinsa uskovat, että hän pyörittää maapalloa jaloillaan kuin jalkapalloa, Voronenkov sanoo.

Voronenkov on entinen tiedustelupalvelu FSB:n upseeri. Hänen mukaansa FSB ei enää vain kuuntele venäläisiä ja näiden puheluita, vaan hyökkää myös vieraita valtioita vastaan.

Voronenkov aikoo todistaa Ukrainan entistä presidenttiä Viktor Janukovitshia vastaan maaliskuussa järjestettävässä maanpetosoikeudenkäynnissä.

– Janukovitsh kutsui Kremlin lähettämään armeijan Ukrainaan tappamaan ukrainalaisia. Hän on rikollinen ja jos Putin tukee häntä, minä en tue Putinia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)