Kaivosteollisuus ry:n toiminnanjohtaja Pekka Suomela. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kaivosteollisuus perää faktapohjaista valmistelua

Kaivosteollisuus ry odottaa eduskunnassa alkavalta kaivoskeskustelulta monipuolisuutta ja kokonaisnäkemystä.

Kaivosteollisuuden mukaan elinkeinoministeri Katri Kulmunin (kesk.) tänään julkaistu haastattelu antaa ymmärtää, että työ- ja elinkeinoministeriö olisi ottamassa kokonaisotetta kaivosasioista.

– Vaikka emme kannata kaivosveron säätämistä, ministeri Kulmunin haastattelussa on paljon myönteisiä puolia, Kaivosteollisuus ry:n toiminnanjohtaja Pekka Suomela sanoo.

Suomela muistuttaa, että kaivoksilla on käynnissä noin 800 miljoonan investoinnit.

– Kehitämme ratkaisuja, jotka vievät kohti vähähiilisyyttä ja vastuullisuuden osalta olemme Euroopan kärkikaartia, sillä Kestävän kaivostoiminnan verkoston vastuullisuustyö on ainutlaatuista Euroopassa.

Suomelan mielestä asiaa koskeva kansalaisaloite sisältää arvokkaan lisän hallitusohjelman kaivoslinjauksiin. Kaivosteollisuus ry katsoo, että kaivosten toimintaympäristöön liittyviä muutoksia pitää valmistella laajapohjaisesti ja valmistelun pitää perustua faktoihin.

– Uskomme osaavaan ja vastuulliseen toimintaan malminetsinnässä ja kaivostoiminnassa. Tarjoamme vastauksia ilmasto- ja energiahaasteisiin ja panostamme pitkäaikaiseen kehitystyöhön, Suomela sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt