Sisäministeri Kai Mykkänen. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Kai Mykkänen: Jussi Halla-ahon pitäisi olla ilmastopoliitikko

Sisäministeri muistuttaa ilmastonmuutoksen lisäävän maahanmuuttoa ja pakolaisuutta.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) pitää perussuomalaisten perjantaina julkaisemaa vaaliohjelmaa ristiriitaisena.

– Toisaalta ymmärretään tarve varautua katovuosiin lopettamalla velkaantuminen nousukaudella, mutta samalla pää pysyy tiukasti pensaikossa sen suurimman katoriskin eli ilmastonmuutoksen hillinnän suhteen, Mykkänen kirjoittaa Facebookissa.

Perussuomalaiset vaatii ohjelmassaan julkisten menojen leikkaamista erityisesti maahanmuuton kustannusten osalta. Mykkänen kummeksuu sitä, että perussuomalaiset ei ole kuitenkaan sitoutunut muiden puolueiden yhteisiin ilmastotavoitteisiin, joilla myös maahanmuuttoa mahdollisesti saataisiin hillittyä.

– Maahanmuuttoasioiden pohjalta Jussi Halla-ahon pitäisi olla Suomen tahtovin ilmastopoliitikko. On erittäin todennäköistä, että ilmastonmuutos tulee jo 10-30 vuoden sisällä pakottamaan kymmenet miljoonat ihmiset jättämään nykyiset asuinalueensa, Mykkänen viittaa IPCC:n eli hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin syksyllä julkaisemaan raporttiin.

Mykkäsen mukaan suomalaiset onneksi ”ymmärtävät tämän ja odottavat valtiolta tekoja”.

– Suomen oma hiilijälki ei tietenkään mitään ratkaise. Nopeuttamalla uusien ratkaisujen kehittämistä ja käyttöönottoa Euroopassa ja Suomessa meidän kädenjälkemme on kuitenkin merkittävä koko asiassa, kun täällä yleistyviä ratkaisuja pystytään kopioimaan suurille markkinoille.

Ristiriitaista meininkiä: Toisaalta ymmärretään tarve varautua katovuosiin lopettamalla velkaantuminen nousukaudella,…

Posted by Kai Mykkänen on Friday, February 22, 2019