Kokoomuksen kansanedustaja Kai Mykkänen. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Kai Mykkänen: Maria Ohisalo lipsahti syytöksissään

Kokoomuksen ryhmäjohtajan mukaan Espoo pelastettiin opetuksen leikkauksilta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen ottaa Twitterissä kantaa vihreän eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Saara Hyrkön sekä vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalon kommentteihin liittyen keskusteluun Espoon kaupungin julkisuudessa esillä olleisiin leikkauslistoihin.

– Kiteyttää voisi niinkin, että kokoomuksen johdolla pelastettiin Espoo opetuksen leikkauksilta ja kuntaveron nousulta. Saara Hyrkön kommentin silti ymmärrän – 150 miljoonaa euroa vuodessa katkaisu velka- & verokierteeseen on kivulias. Sen sijaan Maria Ohisalo lipsahti syytöksissään aika alas, Mykkänen kirjoittaa tviitissään.

Mykkänen viittaa tviitissään Saara Hyrkön tviittiin, jossa Hyrkkö kommentoi oleva mahdoton hyväksyä ”lyhytnäköisiä leikkauksia”.

– Samaa mieltä. On sääli, että yhteistä ratkaisua ei löytynyt. Talousohjelmassa hyviäkin aineksia, mutta lyhytnäköisiä leikkauksia oli mahdoton hyväksyä. Minusta olisi tämän kiireellä läpi viedyn prosessin sijaan kannattanut ottaa pieni aikalisä ja aidosti kääntää kaikki kivet, Hyrkkö katsoo.

Verkkouutiset kertoi lauantaina Maria Ohisalon viitanneen Espoosta julkisuuteen levinneisiin leikkauslistoihin varoittavana esimerkkinä. Kaupungin konsultilta tilaaman selvityksen mukaan Espoon palvelut ovat ”liian laadukkaita”. Selvityksen mukaan lakkautuslistalla olisivat muun muassa lähikirjastot ja pienet koululuokat.

– Kokoomukselle veronkorotukset eivät koskaan ole vaihtoehto, mutta ihmisille kaikkein keskeisimpienkin palveluiden leikkaaminen tuntuu olevan. Me vihreät näemme kuntalaisten palveluiden arvon toisin, Ohisalo totesi lauantaina.

–Ei verojen korottaminen ole tietenkään mikään itsetarkoitus tai asia, johon täytyisi lähteä kevyesti. Joskus se on kuitenkin välttämätöntä, jotta tarvittavat palvelut voidaan turvata – myös niille, joilla on kaikkein vähiten. Meille varhaiskasvatuksen, kirjastojen, koulujen ja lähiluonnon puolustaminen on arvovalinta, hän jatkoi.

Kai Mykkäsen mukaan Espoon palvelujen pelastamiseksi olisi tärkeintä, että sote-uudistusta muutettaisiin rankasti. Hän vetoaa sisäministeri Ohisaloon.

– Hallituksen esityksessä Espoolta lähtee puolet tuloista – selvästi enemmän kuin sotesiirto vapauttaa menoja. Velat ja valtaosa investointitarpeista jää, Kai Mykkänen toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt