Kai Mykkänen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kai Mykkänen: Katteeton hoitajalupaus pöyristyttävää

Kokoomuksen ryhmäjohtaja muistuttaa hoitajamitoituksen olleen SDP:n vaalivoiton keskeisin polttoaine.

SDP:n puheenjohtaja pääministeri Antti Rinne vahvisti keskiviikkona puoluejohtajien paneelissa, ettei hoitajien määrää tällä vaalikaudella lisätä luvatulla tavalla. Eduskuntavaalien alla paljon puhuttu 0,7-hoitajamitoitus vaatisi 4000 alan työntekijää lisää. Rinteen mukaan ”sitä ei pystytä tällä vaalikaudella toteuttamaan. Ei ole rahaa”.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen pitää tilannetta käsittämättömänä.

– Tässä nyt nähdään mitä tapahtuu, kun antaa katteettomia lupauksia. Tämä on erittäin huolta herättävää, jos hallitus nyt kääntää kelkkansa 180 astetta eikä aiokaan toteuttaa hoitajamitoitusta, joka oli kuitenkin SDP:n vaalivoiton keskeisin polttoaine, Kai Mykkänen sanoo Verkkouutisille.

Kokoomus katsoo Mykkäsen mukaan, että ”olisi aika katsoa vastuulliset voimat kokoon. Tulisi katsoa millä tavalla aidosti parannetaan meidän yhteistä asiaamme, eli vanhusten laadukasta hoivaa. Pitää katsoa hoitoisuustarpeet ja pitää pystyä satsaamaan lisää hoitajiin”.

– Mutta tällainen, että luvataan katteettomasti joku yksittäinen luku, ja sitten puolen vuoden päästä perutaan ettei pystytäkään – edes koko hallituskauden aikana – tämä on pöyristyttävää.

– Nyt tietysti tekee mieli kysyä, onko Krista Kiuru edelleen valmistelemassa lakia, jonka sisällöltä pääministeri veti maton alta, Mykkänen huomauttaa.

LUE MYÖS:
”Vaalivoiton tuonut hoitajalupaus suli”

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt