X
SULJE MAINOS
Matkustajia New Yorkin metrossa / LEHTIKUVA / AFP Daniel Slim

Käänne epidemiassa? USA:n tartunnoissa nopeaa laskua

Floridan osavaltiossa on vahvistettu enää puolet aiemmista tartuntamääristä.

Yhdysvalloissa uusien koronavirustapausten määrä vaikuttaa kääntyneen laskuun ensimmäistä kertaa heinäkuun alun jälkeen.

Deltamuunnoksen aiheuttama epidemia-aalto nosti päivittäisten infektioiden määrän noin 12 000 kappaleesta yli 200 000 tartuntaan syyskuuhun mennessä.

Epidemia on koetellut terveydenhuollon kantokykyä varsinkin maan kaakkoisosissa, jossa rokotuskattavuus on muuta maata heikompi. Teho-osastot ovat olleet viikkokausia täynnä muun muassa Kentuckyssa ja Louisianassa.

New York Timesin mukaan tapausmäärät ovat laskeneet kahdessa viikossa 12 prosenttia ja sairaalahoidon tarve kahdeksan prosenttia. Vuode- ja teho-osastoilla on tällä hetkellä lähes 93 000 koronapotilasta.

Kuolemantapauksia vahvistettiin tiistaina 2 046 kappaletta eli 36 prosenttia enemmän kuin kaksi viikkoa sitten.

Aiemmin epidemiapesäkkeenä olleessa Floridassa on vahvistettu enää puolet aiemmista tartuntamääristä. Kuolemantapausten odotetaan laskevan vasta viiveellä, mahdollisesti kolmen tai neljän viikon päästä.

Tutkijoiden mukaan viruksen leviämismahdollisuudet ovat heikkenemässä Yhdysvalloissa, jossa 55 prosenttia väestöstä on saanut täyden rokotussuojan.

Vasta-aineita on kertynyt huomattavasti myös sairastamisen kautta, sillä vahvistettujen infektioiden määrä on jo yli 42 miljoonaa tautitapausta. Tautikeskus CDC:n mallinnuksen mukaan todellinen luku voi olla yli 120 miljoonaa tartuntaa pandemian aikana.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt