Jyväsjärvestä puolustusvoimien sotatalouspäällikkö

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö määräsi perjantaina Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Raimo Jyväsjärven puolustusvoimien sotatalouspäälliköksi heinäkuun alusta lukien.

Jyväsjärvi on palvellut maavoimien komentajana heinäkuusta 2011. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa Maavoimien materiaalilaitoksen johtajana, suunnittelupäällikkönä ja maavoimaosaston apulaisosastopäällikkönä Pääesikunnassa. Hän on myös opiskellut National Defence University:ssä Yhdysvalloissa.

Uudeksi maavoimien komentajaksi heinäkuun alusta lukien on puolestaan määrätty kenraalimajuri Seppo Toivonen. Hän on palvellut vuodesta 2010 erityistehtävässä Pääesikunnan suunnitteluosastolla johtamassa puolustusvoimauudistuksen suunnitteluryhmää. Aikaisemmin hän on toiminut Monikansallisen keskisen taisteluosaston komentajana KFOR-operaatiossa Kosovossa, Itäisen Maanpuolustusalueen operaatiopäällikkönä ja Maavoimien operaatiopäällikkönä.

Pohjois-Suomen sotilasläänin komentaja, kenraalimajuri Jorma Ala-Sankila on määrätty maavoimien esikuntapäälliköksi ensi vuoden alusta lukien. Hän on palvellut Pohjois-Suomen sotilasläänin komentajana lokakuusta 2013. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa Utin jääkärirykmentin ja Karjalan prikaatin komentajana sekä valmiuspäällikkönä Pääesikunnassa.

Maavoimien materiaalilaitoksen johtaja, kenraalimajuri Kyösti Halonen on määrätty pääesikunnan logistiikkapäälliköksi ensi vuoden alusta lukien. Hän on heinäkuusta 2011 lähtien toiminut Maavoimien materiaalilaitoksen johtajana. Aikaisemmin Halonen on palvellut muun muassa Panssariprikaatin komentajana sekä Monikansallisen keskisen taisteluosaston komentajana KFOR-operaatiossa Kosovossa.

Puolustusvoimien logistiikkapäällikkö, prikaatikenraali Timo Rotonen on määrätty Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen johtajaksi ensi vuoden alusta lukien. Hän on palvellut puolustusvoimien logistiikkapäällikkönä maaliskuusta 2012. Sitä ennen Rotonen on palvellut muun muassa Helsingin ilmatorjuntarykmentin komentajana, maavoimien huoltopäällikkönä Maavoimien Esikunnassa sekä Maavoimien Materiaalilaitoksen esikuntapäällikkönä.

Maavoimien operaatiopäällikkö, prikaatikenraali Petri Hulkko on määrätty maavoimien esikuntapäälliköksi määräajaksi tämän vuoden syyskuun alusta vuoden loppuun saakka. Hän on palvellut maavoimien operaatiopäällikkönä marraskuusta 2011. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa maavoimien suunnittelupäällikkönä, puolustusministerin sotilasneuvonantajana sekä Utin jääkärirykmentin komentajana.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt