Ohjelma on tukenut yli 600 000 työpaikan syntymistä. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Jyrki Katainen: Jättisijoitukset luovat töitä ympäri EU:ta

Suomeen on tullut noin kaksi miljardia euroa rahoitusta Euroopan investointipankilta.

EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen iloitsee Euroopan investointiohjelman etenemistä. Ohjelma on ylittänyt alkuperäisen tavoitteensa noin 20 miljardilla eurolla.

– Markkinavetoisen lähestymistavan ja EU-budjetin strategisen käytön myötä on voitu tukea satoja innovatiivisia sijoitusprojekteja. Tämä on vahvistanut tuhansien pienyritysten kasvua, Jyrki Katainen toteaa.

Kataisen mukaan ohjelma on jo vahvistanut Euroopan kilpailukykyä ja tukenut ainakin 600 000 työpaikan syntymistä ympäri EU:ta.

Ohjelman myötä tehtävät 335 miljardin euron investoinnit jakautuvat 28 EU-jäsenvaltion kesken. Sen alkuperäisenä tavoitteena oli kompensoida talouskriisin vuoksi tekemättä jääneitä investonteja.

Yli 700 000 pienen ja keskisuuren yrityksen arvioidaan hyötyvän rahoituksen paremmasta saatavuudesta.

Suomeen on sijoitettu Euroopan investointipankin (EIB) kautta kaksi miljardia euroa, joiden myötä kokonaisinvestointien määrä on noin 7,6 miljardia euroa.

– Olemme muuttaneet kolmen viime vuoden aikana tavan, jolla EU rahoittaa kärkihankkeensa. Julkisten varojen vaikutusta voidaan vahvistaa tuomalla mukaan yksityisen sektorin sijoituksia, EIB:n pääjohtaja Werner Hoyer sanoo.

– Tätä on syytä juhlia. Kyseessä on EU-yhteistyötä parhaimmillaan, EIB:n varapääjohtaja Alexander Stubb kirjoittaa Twitterissä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt