X
SULJE MAINOS
Jyri Häkämies. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Jyri Häkämies Ylellä: Rajoitusten purkamisesta kaivataan tietoa

Yritykset ja kuluttajat suunnittelevat tulevaa, korosti EK-johtaja.

Hallituksen exit-strategia oli muutos parempaan suuntaan, totesi Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies Ylen Ykkösaamussa lauantaina. Vielä muutama viikko sitten julkisuudessa puhuttiin rajoitusten kiristämisestä, nyt keskustellaan jo talouden avaamisen askeleista, Häkämies sanoi.

Suunnitelma ei kuitenkaan ole valmis, EK-johtaja korosti, nostaen esille etenkin kaksi kysymystä. EK toivoo rokotteiden alueellista kohdentamista, ja siinä hallitus on edennyt Häkämiehen mukaan liian hitaasti. Lisäksi EK peräänkuuluttaa myös rokotepasseja laajaan käyttöön. Passeja pitäisi voida käyttää matkustusasiakirjoina myös EU:n ulkopuolella.

– Tässä tavoitteena on se, että meidän vientiyritysten ihmiset pääsisivät maailmalle myymään ja edistämään projekteja. Kasvu on käynnistymässä, nyt pitäisi päästä liikkeelle, Häkämies sanoi.

Passeja voitaisiin käyttää myös tapahtuma-alalla, Häkämies ehdotti.

– Tämä on poikkeusolosuhde, ja silloin pitää ottaa poikkeuksellisia keinoja käyttöön.

Häkämies toivoo exit-suunnitelmaan vielä tarkempaa aikataulutusta. Tanskassa on asetettu kahden viikon välein virstanpylväitä yhteiskunnan avaamiselle, hän muistutti. Yritysten ja kuluttajien on myös voitava suunniteltava toimiaan, ja tavoitteilla olisi varmasti toimintaa ohjaava vaikutus, Häkämies arvioi.

– Tautitilanne viime kädessä määrittää etenemisen tahdin, Häkämies sanoi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt