Jyri Häkämies. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Jyri Häkämies: Hallituksen soisi ottavan oppia

EK:n toimitusjohtajan mukaan Suomen luottoluokitusta koskevat suositukset täytyy ottaa vakavasti.

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies kommentoi Twitter-tilillään luottoluokittaja Fitchin lauantaista päätöstä Suomen luottoluokituksen tulevaisuudennäkymien heikentämisestä.

Häkämies varoittaa, että Fitchin ja Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) suositukset Suomelle on syytä ottaa vakavasti.

– Fitchin ja IMF:n suositukset Suomelle ovat painavaa perusteltua tavaraa, niistä soisi hallituksen ottavan oppia kehysriihessä, Häkämies sanoo.

Fitch toi lauantaina julki erityisen huolensa Suomen julkisesta velasta ja väestön ikääntymisestä. Yhtiö perusteli näkymien muuttamista hieman heikommiksi hallituksen julkisen talouden menoja lisäävällä finanssipolitiikalla, keskipitkän aikavälin talouskasvun näkymien heikkenemisellä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen kangertelulla.

Huolensa Suomen luottoluokituksen tulevaisuudennäkymistä ilmaisivat eilen myös kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.).

Rydmanin mielestä nykyisen hallituksen talouspolitiikka on ”pelkkää velkarahan holtitonta sirottelua”. Vapaavuori puolestaan kommentoi, että vakavat viestit kannattaisi ottaa vakavasti.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt