X
SULJE MAINOS
Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Jussi Saramon veropuheille tyrmäys – ”Jokainen voi miettiä, mitä se tarkoittaa”

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi varoittaa hallituksen talouslinjasta.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi on huolissaan hallituspuolueiden piiristä kantautuvista talouspoliittisista avauksista.

Romakkaniemi viittaa Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jussi Saramon Ilta-Sanomille antamaan lausuntoon. Ex-opetusministeri Saramon mukaan finanssipolitiikkaa ei pidä kiristää vielä ensi vuonna. Kiristämisen aika voi Saramon mukaan olla vuonna 2023, mutta silloin se pitää hänen mukaansa toteuttaa tukkimalla verotuksen porsaanreikiä, ei leikkauksilla.

Tiukempaa talouskuria ensi vuodelle peräänkuulutti Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn lauantaina. Hallituspuolueista etenkin keskusta ja rkp ovat Rehnin linjoilla.

Keskuskauppakamarin Romakkaniemi ihmettelee Saramon puheita. Vasemmistoryhmyrin esityksellä voisi toteutuessaan olla pitkälle menevät seuraukset, hän toteaa.

–  Hallitus päätti viime vuonna elvyttää 100 prosenttisesti menoja lisäämällä. Me esitimme, että osa pitäisi toteuttaa veronalennuksilla kuten Ruotsissa ja Saksassa. Nyt Saramo toki esittää, että finanssipolitiikan kiristäminen pitäisi toteuttaa veronkiristyksillä, Romakkaniemi kirjoittaa Twitterissä.

–  Jokainen voi miettiä mitä se tarkoittaa julkisten menojen osuuden kannalta, että paitsi hoito-, eläke- ja monet muut menot kasvattavat niitä rakenteellisesti, niin suhdannepolitiikkaa hoidetaan siihen päälle menoelvytyksellä taantumassa ja veronkiristyksillä noususuhdanteessa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt