X
SULJE MAINOS
Jussi Saramo. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Jussi Saramo: Julkiselle sektorille tuntuvat palkankorotukset

Vasemmistoliiton ryhmyrin mukaan vastakkainasettelu on leikkausten ja vahvan julkisen sektorin välillä.

Vasemmistoliitosta vaaditaan suuria palkankorotuksia julkiselle sektorille.

– Hoitajien lisäksi muutkin julkisen sektorin palkkakuopassa olevat ansaitsevat kunnon korotukset. Vastakkainasettelu ei ole hoitajien ja vaikkapa varhaiskasvatuksen opettajien tai laitoshuoltajien välinen, vaan vahvan pohjoismaisen julkisen sektorin ja leikkausten välinen, puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo tviittaa.

Hän kertoo olevansa samaa mieltä vasemmistoliiton kansanedustajan ja entisen sosiaali- ja terveysministerin Aino-Kaisa Pekosen kanssa. Pekonenkin esitti Twitterissä palkankorotuksia. Hän kommentoi Ylen kansanedustajille tekemää kyselyä. Siinä kysyttiin, pitäisikö sairaanhoitajien palkkoja nostaa muita ammattiryhmiä enemmän.

– Vastasin, että sote-alalla ei työskentele pelkästään lääkäreitä ja sairaanhoitajia vaan myös esimerkiksi lähihoitajia ja laitoshuoltajia. On myös muistettava, että julkisella sektorilla on laajemminkin työn vaativuuteen ja tärkeyteen nähden matalat palkat ja monet eri ammattilaiset ansaitsevat kunnolliset palkankorotukset, Pekonen toteaa.

Pekonen myöntää, ettei palkankorotuksista päättäminen kuulu poliitikoille.

– Mutta kun puhutaan julkisen sektorin työntekijöistä, pitää muistaa, että poliitikot määrittelevät käytettävissä olevan budjetin. Eli myös ne rahat, joilla on mahdollista tehdä palkankorotuksia, hän kuitenkin jatkaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt