Kanadassa hävittäjähankinnat nousivat vaalikeskusteluihin. F-35-hävittäjän kehittämisessä vuosia mukana ollut maa päätti lopulta olla tilaamatta konetta. JEFF J MITCHELL - LEHTIKUVA / AFP

Jussi Niinistö: Hävittäjillä spekulointi voi vaarantaa koko prosessin

Puolustusministerin mukaan 64 koneen lukumäärästä ei voida tinkiä.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) vastasi eduskunnassa budjettikeskustelun puheenvuoroihin tiistai-iltana. Kansanedustajat olivat maininneet tulevat hävittäjähankinnat.

– Edustaja (Markku) Pakkasen kanssa olen samaa mieltä, että on turha tässä vaiheessa spekuloida HX-hankkeella ja etenkin koneiden määrällä, puhumattakaan valittavasta konetyypistä. Se voi vaarantaa koko prosessin. Voimme vain katsoa, mitä Kanadassa tapahtui, Jussi Niinistö sanoi täysistunnolle.

– Mutta sen voin kyllä sanoa, että lukumäärä 64 konetta on linjattu puolustusselonteossa ja päätetty talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa. Ja näen asian niin, että siitä lukumäärästä emme voi tinkiä.

Puolustusministeri sanoi maanantaina Verkkouutisissa Kanadan hävittäjähankintojen menneen sekaisin, koska ”poliitikot on päästetty sössimään tällainen arvokas prosessi”. Hän totesi olevansa samaa mieltä kuin tasavallan presidentti, ”joka linjasi syksyllä, että sotilaat päättävät ja mennään suorituskyky edellä ihan kuten Hornetien suhteen tehtiin”.

LUE MYÖS:
Jussi Niinistö: Olisin levollinen, jos Suomi hankkisi 100 hävittäjää

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt