Jussi Halla-aho. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Jussi Halla-ahon väite USU:lle: ISIS-leiriläiset Suomeen tällä viikolla

PS:n puheenjohtajan mukaan ISIS-taistelijoiden perheenjäsenet oltaisiin tuomassa Suomeen charter-lennolla.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo Uutissuomalaiselle, että Suomella on suunnitelma siitä, miten Syyriasta al-Holin leiristä siirrettäisiin Suomen kansalaiset takaisin Suomeen. Siirto on hänen mukaansa tarkoitus tehdä jo tällä viikolla.

– Minulla on tietoa, jonka todenperäisyyttä en pysty vahvistamaan tällä hetkellä. Niiden tietojen mukaan al-Holin leirillä olevat ISIS-taistelijoiden perheenjäsenet oltaisiin tuomassa yhtenä joukkona charter-lennolla Suomeen, Halla-aho kertoo Uutissuomalaiselle.

Suomeen on tarkoitus lennättää kaikki al-Holin leirillä Syyriassa olevat lähtöhalukkaat Suomen kansalaiset.

Halla-ahon mukaan perussuomalaiset suhtautuu ISIS-taistelijoiden perheenjäsenten kotiuttamiseen äärimmäisen kielteisesti.

– Supo ja muut viranomaiset pitävät näitä naisia turvallisuusuhkana, mitä he tietysti ovatkin, hän sanoo.

– Monet heistä ovat päässeet ääneen mediassa ja ovat äärimmäisen radikalisoituneita ihmisiä, vaarana ympäristölleen ja omille lapsilleen. Suomella ei ole keinoja eikä pyrkimystäkään saattaa heitä vastuuseen omista teoistaan eikä niitä pystyttäisi todistamaan, hän jatkaa.

Viranomaiset ovat tehneet yhteisen toimintamallin palaajien varalta jo keväällä 2017. Valmiutta on ylläpidetty siitä lähtien, sanoo sisäministeriön poliisiosaston kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen Uutissuomalaiselle.

– Olemme olleet valmiita kaikkiin erilaisiin vaihtoehtoihin kesästä lähtien.

EDIT: Ulkoministeriö kiistää Jussi Halla-ahon väitteen. Lue myös: ”Miksi levität väärää tietoa Jussi Halla-aho?”

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt