Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Jussi Halla-aho vaatii norminpurkua rakentamiseen

Perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan oman talon tai tontin sisällä tulisi voida tehdä mitä haluaa, jos se ei aiheuta haittaa muille ihmisille.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ihmettelee rakentamiseen ja asumiseen liittyvien säädösten jäykkyyttä.

– Nuorena asuin omakotitalossa Tampereen Härmälässä. Samalle kadulle muutti uusi asukas. Eräänä päivänä hän tuli kysymään meiltä (ja muilta kadun asukkailta) lupaa siihen, että rakentaa talonsa yläkertaa ja tekee sinne ikkunan. Tämä tapaus oli ensimmäinen kontaktini siihen omituisuuteen, että ihminen ei suinkaan saa tehdä omassa talossaan ja omalla tontillaan mitä huvittaa, kuten normaalissa maailmassa olisi asianlaita, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

– Pitää anoa alamaisimmin lupia naapureilta, julkisivulautakunnalta ja ties keneltä. Kaikkein kipeintä on, että jopa sisätiloissa rakentamista rajoittaa jokin ”rakennusoikeus”. Tämä asia vaatisi laajamittaista norminpurkua.

Halla-ahon kirjoituksen taustalla oli Helsingin Sanomien artikkeli, joka käsitteli siirtolapuutarhamökkejä koskevia rajoituksia. Pysyvä asuminen niissä on tällä hetkellä kiellettyä.

Hänen mukaansa talon tai tontin omistavan henkilön tulisi voida tehdä rajojensa sisällä mitä haluaa, jos se ei haittaa tai rajoita kenenkään muun olemista.

– ”Esteettistä haittaa” ei lasketa, koska sellaista rakennusprojektia ei olekaan, joka ei naapureiden mielestä pilaisi näkymiä ja laskisi heidän asuntojensa arvoa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt