Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Jussi Halla-aho: Seuraava siirtolaisaalto pitää pysäyttää, ei majoittaa

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon mukaan seuraava siirtolaisaalto pitää pysäyttää rajalla.

Lännen Media uutisoi maanantaina, että sote- ja maakuntauudistuksen viivästyminen vaikeuttaa valmistautumista jopa 100 000 turvapaikanhakijan vastaanottamiseen ja majoittamiseen.

Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaiset pitävät käsittämättömänä, että edes vuoden 2015 kokemukset eivät ole avanneet hallituksen ja sen valvonnassa toimivien virkamiesten silmiä siirtolaisongelman luonteelle.

– Siirtolaispaine kolmannesta maailmasta Eurooppaan ja Suomeen liittyy väestöräjähdykseen Afrikassa ja Lähi-idässä. Tämä merkitsee sitä, että tulijoita riittää niin kauan kuin heitä otetaan vastaan. Monissa Euroopan maissa tämä on ymmärretty Suomea paremmin, ja niissä on ryhdytty toimiin rajavalvonnan parantamiseksi ja maahantulosääntöjen kiristämiseksi, hän sanoo tiedotteessaan.

Halla-aho huomauttaa, että edes kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita henkilöitä ei pystytä tehokkaasti poistamaan maasta.

– Maahan jääneiden työllistyminen on äärimmäisen heikkoa, mikä kasvattaa toimeentulotukimenoja, ja he syyllistyvät suhteettoman usein väkivalta- ja seksuaalirikoksiin. Myös terrorismin riski kasvaa, kuten Turun tapaus vuonna 2017 osoitti, hän sanoo.

Jussi Halla-ahon mielestä kansainvaellusten ja turvapaikkaturismin salliminen ei ratkaise maailman ongelmia, mutta se aiheuttaa huomattavaa ja peruuttamatonta taloudellista ja sosiaalista tuhoa vastaanottaville maille kuten Suomelle.

– Julkisen vallan tulee kantaa vastuuta ennen kaikkea suomalaisista ja heidän turvallisuudestaan. Kun seuraava siirtolaisaalto saapuu maamme rajoille, tulijoita ei pidä ryhtyä majoittamaan, vaan heidät on pysäytettävä rajalla, hän vaatii.

LUE MYÖS: LM: Suomi varautuu 100 000 maahantulijaan – lait jumissa sote-paketissa

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt