X
SULJE MAINOS
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho. LEHTIKUVA / SILJA-RIIKKA SEPPÄLÄ

Jussi Halla-aho jättää perussuomalaisten puheenjohtajan tehtävät

Puoluejohtaja kertoo ratkaisunsa perusteet tiedotteessa, joka on julkaisuvapaa vasta 21.6.2031.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei aio asettua enää ehdolle perussuomalaisten puheenjohtajaksi Seinäjoen puoluekokouksessa.

– En pyri jatkokaudelle Seinäjoen puoluekokouksessa, Jussi Halla-aho kertoi työmiehen tuumaustunnilla tänään maanantaina.

Hän on toiminut kaksi kautta eli neljä vuotta puolueen puheenjohtajana.

Puheessaan Halla-aho totesi sanoneensa neljä vuotta sitten, että puoluejohtajan ei ole hyvä takertua liian lujasti asemaansa eikä viihtyä siinä liian pitkään.

– Liian pitkissä johtajakausissa vaanii Kekkos-syndrooman vaara. Johtaja alkaa itse uskoa välttämättömyyteensä ja korvaamattomuuteensa, Halla-aho totesi.

Halla-aho arveli, että kaikki eivät pidä hänen ratkaisustaan jättää puheenjohtajan tehtävät.

– Heille totean, että en tee tätä, kuten en mitään muutakaan, ratkaisua kevein perustein enkä mielijohteesta vaan pitkän ja perusteellisen harkinnan tuloksena.

Päätöksensä syistä Halla-aho sanoi, että täydellinen avoimuus on ylellisyyttä, johon hänellä ei ole varaa. Sen vuoksi hän onkin kirjoittanut tiedotteen, joka on julkaisuvapaa vasta kymmenen vuoden kuluttua, 21.6.2031.

– Tiedotteessa kerron seikkaperäisesti ja yksityiskohtaisesti kaikki ne havainnot, tuntemukset, analyysit ja arviot, joihin ratkaisuni perustuu. En ole lisännyt mitään, enkä jättänyt mitään pois, Halla-aho sanoi.

Päätös tehty jo vuosi sitten

Jussi Halla-aho aikoo jatkaa kansanedustajana ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna. Hän sai juuri pidetyissä kuntavaaleissa koko maan suurimman äänimäärän.

– Katsoin kaikki näkökohdat huomioiden, että tämä on oikea hetki tehdä tämä ratkaisu, Halla-aho sanoi.

Halla-aho sanoi kertoneensa päätöksestään lähipiirilleen jo vuosi sitten ja puoluejohdolle jo tammikuussa. Eduskuntaryhmä sai tietää päätöksestä kuntavaalien jälkeen.

Hän luonnehti hetkeä luopua puheenjohtajuudesta itselleen tunteikkaaksi.

Puoluekokous järjestetään 14.-15. elokuuta 2021.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt