Verkkouutiset

Jussi Halla-aho: Itsenäisyyttä määritellään uudella tavalla, Suomen 100-vuotisjuhlasta tulee itseruoskintaa

Europarlamentaarikon mielestä "isänmaallisuus ei merkitse multikultia vaan kansakunnan edun huomioimista ja puolustamista".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten meppi Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebook-päivityksessään, miksi häntä ei näkynyt itsenäisyyspäivän juhlissa.

Hän toteaa, että patsaiden kaataminen on huono tapa tehdä kulttuurivallankumouksia. Tehokkaampaa on antaa uudet merkitykset symboleille, rituaaleille ja patsaille.

– Siksi Helsingin Sanomat ei suoraan hyökkää isänmaallisuutta tai itsenäisyyttä vastaan, vaan määrittelee isänmaallisuuden ja itsenäisyyden kansainvälisyydeksi, suvaitsevaisuudeksi, monikulttuurisuudeksi ja muuksi sellaiseksi, Jussi Halla-aho toteaa.

– Joka ei kannata ”kansainvälisyyttä”, ”suvaitsevaisuutta”, monikulttuurisuutta ja muuta sellaista, ei näin ollen ole isänmaallinen vaan tunkkainen nationalisti.

Halla-ahon mukaan itsenäisyys ei kuitenkaan merkitse suvaitsevaisuutta vaan sitä, että kansakunta voi itse päättää itseään koskevista asioista. Hän toivoo sanan ”isänmaallisuus” suojelemista.

– Isänmaallisuus ei merkitse multikultia vaan kansakunnan edun huomioimista ja puolustamista, hän kirjoittaa.

– Kun olin lapsi, näissä asioissa ei ollut mitään epäselvää. Nyt kauhistuttaa jo etukäteen itsenäisyyden 100-vuotisjuhla. Ensi vuonna kansallinen itseruoskinta kiihtyy ennennäkemättömille kierroksille. Siitä tulee masentavaa katsottavaa.

Riekkujien kanssa ei Halla-ahon mielestä kannata ryhtyä kilpahuutoon. Hän sanoo tänä vuonna päättäneensä, että isänmaallinen teko on Linnassa pönöttämisen sijaan jäädä töihin tappelemaan uudesta turvapaikkamenettelyasetuksesta ja Euroopan turvapaikkavirastosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)