Jussi Halla-aho: Itsenäisyyttä määritellään uudella tavalla, Suomen 100-vuotisjuhlasta tulee itseruoskintaa

Europarlamentaarikon mielestä ”isänmaallisuus ei merkitse multikultia vaan kansakunnan edun huomioimista ja puolustamista”.

Perussuomalaisten meppi Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebook-päivityksessään, miksi häntä ei näkynyt itsenäisyyspäivän juhlissa.

Hän toteaa, että patsaiden kaataminen on huono tapa tehdä kulttuurivallankumouksia. Tehokkaampaa on antaa uudet merkitykset symboleille, rituaaleille ja patsaille.

– Siksi Helsingin Sanomat ei suoraan hyökkää isänmaallisuutta tai itsenäisyyttä vastaan, vaan määrittelee isänmaallisuuden ja itsenäisyyden kansainvälisyydeksi, suvaitsevaisuudeksi, monikulttuurisuudeksi ja muuksi sellaiseksi, Jussi Halla-aho toteaa.

– Joka ei kannata ”kansainvälisyyttä”, ”suvaitsevaisuutta”, monikulttuurisuutta ja muuta sellaista, ei näin ollen ole isänmaallinen vaan tunkkainen nationalisti.

Halla-ahon mukaan itsenäisyys ei kuitenkaan merkitse suvaitsevaisuutta vaan sitä, että kansakunta voi itse päättää itseään koskevista asioista. Hän toivoo sanan ”isänmaallisuus” suojelemista.

– Isänmaallisuus ei merkitse multikultia vaan kansakunnan edun huomioimista ja puolustamista, hän kirjoittaa.

– Kun olin lapsi, näissä asioissa ei ollut mitään epäselvää. Nyt kauhistuttaa jo etukäteen itsenäisyyden 100-vuotisjuhla. Ensi vuonna kansallinen itseruoskinta kiihtyy ennennäkemättömille kierroksille. Siitä tulee masentavaa katsottavaa.

Riekkujien kanssa ei Halla-ahon mielestä kannata ryhtyä kilpahuutoon. Hän sanoo tänä vuonna päättäneensä, että isänmaallinen teko on Linnassa pönöttämisen sijaan jäädä töihin tappelemaan uudesta turvapaikkamenettelyasetuksesta ja Euroopan turvapaikkavirastosta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt