X
SULJE MAINOS
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Jussi Halla-aho IS:lle: Välikysymyksestä puhutaan

Perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan keskustelu käydään kokoomuksesta riippumatta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvoi Ilta-Sanomille, että perussuomalaiset tulee puhumaan mahdollisesta välikysymyksestä Posti-kiistassa.

–  Meidän täytyy ensin nähdä, mitä kokoomus aikoo tehdä, jotta voimme ottaa kantaa siihen, että olemmeko mahdollisesti mukana, perussuomalaisten puheenjohtaja, Jussi Halla-aho sanoo IS:lle.

– Välikysymys on tapa herättää huomiota. Aiomme puhua kokoomuksesta riippumatta. Ihmettelisin, jos aihe ei kyselytunnilla tulisi esille.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo (kok.) väläytti eilen välikysymystä siitä, ovatko omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) ja pääministeri Antti Rinne (sd.) puhuneet totta eduskunnassa.

Jussi Halla-ahon mukaan omistajaohjausministeri Sirpa Paateron Posti-puheet antavat aiheen epäillä ministerin sanomisten luotettavuutta.

- Onhan tämä meidänkin mielestä ironinen tilanne, että meillä on ay-jyrä Rinne pääministerinä, ja hän ei ole kyennyt estämään tällaisen tilanteen syntymistä. Tilanteen ratkeamattomuutta ovat edistäneet hallituksen hyvin epämääräiset puheet, miten Postin tilanne on päässyt kehittymään, Halla-aho sanoo.

– Toisaalta palkkojen polkemiseen ja työehtoshoppailuun johtaneet olosuhteet on luotu jo aiemmin. Ei kokoomus voi käsiään tästä pestä.

Jussi Halla-ahon mukaan ”demareilla näyttää olevan huonomuistisuusongelma ja rehellisyysongelma kaikilla tasoilla. Näitä on tullut esille eduskunnan ulkopuolelta”.

– Kyllä Paateron muuttuvat tarinat antavat aiheen epäillä hänen sanomistensa luotettavuutta, ja yleensäkin sosiaalidemokraattien luotettavuutta. En ole mikään sanomaan, ovatko ihmiset puhuneet totta vai ei. Ristiriitaista tietoa sieltä on tullut, ennen kaikkea Paaterolta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt