LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Jussi Halla-aho HS:lle: Keskustan linnake murtuu

Perussuomalaisten puheenjohtaja arvioi SDP:n ja keskustan muuttuvan äänestäjien silmissä ”yhdentekeviksi”.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho uskoo SDP:n ja keskustan muuttuvan äänestäjien silmissä ”yhdentekeviksi”. Halla-aho esitti arvionsa Helsingin Sanomien haastattelussa lauantaina.

– Keskusta on voinut aiemmin luottaa, että kepulandiassa keskustalle ei ole vaihtoehtoa. Vaikka äänestäjät olisivat tyytymättömiä, he äänestävät kuitenkin keskustaa, koska maaseutukunnissa muiden puolueiden on ollut vaikea saada ketään asettumaan ehdokkaaksi. Tämäkin linnake alkaa murtua.

Kokoomuksen tilanteen Halla-aho näkee keskustaa ja SDP:tä parempana, mutta suomalaiset puolueet ovat hänen mukaansa kaikki haasteiden edessä. Perussuomalaiset ja vihreät ovat Halla-ahon mukaan parhaiten onnistuneet tunnistamaan politiikan ”uuden jakolinjan”.

– Kaikki muut puolueet ovat keskittyneet kosiskelemaan stereotyyppistä koulutettua nuorta kaupunkilaisnaista. Siinä helposti unohtuu, että vaikka valkoinen hetero olisi kuinka paha, hänellä on kuitenkin äänioikeus edelleen. Tämä on yksi jakolinja: on paljon ihmisiä, jotka kokevat, että heidän oikeutettuja huolenaiheitaan ei kukaan katso huomioimisen arvoiseksi.

Halla-aho torjuu syytökset perussuomalaisista yhden asian puolueena. Maahanmuutto on perussuomalaisille yhtä keskeinen, ”kaiken läpäisevä teema” kuin ilmastonmuutos vihreille, ja siitä on siksi puhuttava myös työmarkkinoiden ja talouspolitiikan yhteydessä.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt