X
SULJE MAINOS
Juhannukseksi on luvassa lämmintä säätä. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Juhannus on lämmin, mutta paikoin sataa

Aattoa vietetään suuressa osassa maata kesäisen aurinkoisessa säässä.

Paikallisia sade- tai ukkoskuuroja voi kuitenkin esiintyä, kertoo Ilmatieteen laitos. Keski- ja Pohjois-Lappiin leviää kuitenkin lännestä runsaampaa pilvisyyttä ja yhtenäisempiä vesisateita.

Päivän ylin lämpötila on 22…28 astetta, Keski- ja Pohjois-Lapissa 12…20 astetta. Juhannusyönä lämpötila on idässä 16…20 astetta, lännessä noin 15 asteessa ja Lapissa kymmenen asteen molemmin puolin.

Lauantaina juhannuspäivänä vähäinen matalapaine saapuu kaakosta Suomeen ja sää muuttuu maan etelä- ja keskiosassa epävakaisemmaksi ja sade- tai ukkoskuuroja tulee monin paikoin. Sateet voivat olla rankkojakin.

Lapissa sää poutaantuu lännestä alkaen, mutta pilvisyys pysyy melko runsaana. Lämpötiloissa ei tapahdu suuria muutoksia ja lämpimintä on idässä.

Sunnuntaiksi matalapaine siirtyy todennäköisesti maan pohjoisosaan, missä päivä on monin paikoin sateinen ja myös ukkosta esiintyy. Maan etelä- ja keskiosassa pilvisyys on vaihtelevaa ja sade- tai ukkoskuurot ovat yhä mahdollisia.

Päivän ylimmät lämpötilat hieman laskevat lauantain lukemista ja ovat 20…25 astetta, Lapissa 15 asteen molemmin puolin.

Ilmatieteen laitoksen mukaan viikonlopun matalapaineen reittiin ja siihen liittyviin sade- ja ukkoskuuroihin liittyy vielä normaalia enemmän epävarmuutta, joten ennusteiden kehittymistä on syytä seurata.

– Paikallisista sade- ja ukkoskuuroista huolimatta metsäpalovaroituksia on todennäköisesti juhannuksena voimassa paikoin maan etelä- ja keskiosassa. Metsäpalovaroituksen ollessa voimassa on kokkojen polttaminen aina kiellettyä, ylimeteorologi Henri Nyman muistuttaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt