X
SULJE MAINOS
Juhana Vartiainen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Juhana Vartiainen: SDP ei enää ole markkinatalouspuolue

Pääministeripuolue on vasemmistromanttisilla harhapoluilla, kansanedustaja sanoo.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen selitti Twitterissä lauantaina, miksi pitkän uran SDP:ssä luonut ekonomisti vuonna 2015 siirtyi kokoomukseen. Vartiainen istuu nyt toista kauttaan kokoomuksen kansanedustajana.

Kokoomusedustajan mukaan pääministeri Sanna Marinin luotsaama SDP on nyt ”vasemmistoromanttisilla harhapoluilla”. Puolue ei enää pysty huolehtimaan suomalaisen hyvinvointivaltion rahoituksesta, Vartiainen kirjoittaa.

–  Koska sdp ei enää ole markkinatalous-hyvinvointipuolue vaan vasemmistoromanttisilla harhapoluilla, eikä se kykene huolehtimaan oman luomuksensa, hyvinvointivaltion, rahoituksesta. Siksi Kokoomus.

Keskustelu syntyi Vartiaisen kommentoitua kirjailija ja kulttuurintutkija Jari Ehrnroothin oikeiston tilaa ruotivaa Verkkouutiset-blogia. Vartiainen ei Ehrnroothin ” hyvinvointivaltio-oikeistodemareihin” kohdistuvaa kritiikkiä kuitenkaan allekirjoita.

–  Jari Ehrnrooth peräänkuuluttaa tosioikeistolaisuutta. Kritiikin kohteena myös kaltaiseni hyvinvointivaltio-oikeistodemari Kokoomuksessa. Mutta minä ajattelen, että markkinatalouden poliittinen pohja murenee, jos sitä ei koeta riittävän oikeudenmukaiseksi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt