Juhana Vartiainen. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

Juhana Vartiainen sarkastisena: Tehkääpä RKP ja keskusta perässä

Kokoomusedustajan mukaan Ruotsissakin SDP-vetoinen hallitus on pystynyt moniin talousuudistuksiin.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen kehottaa RKP:tä ja keskustaa ottamaan hallituksen politiikkaan mallia Ruotsista.

Vartiaisen kommentti liittyy RKP:n ja keskustan tuoreisiin mainoksiin. Keskusta julkaisi virallisella Twitter-tilillään torstaina mainokseen, jossa se kertoi pyrkivänsä olemaan Suomen johtava ”ei vasemmistolainen puolue”. Myös keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kirkasti puolueen eduskuntaryhmän talvikokouksessa asian olevan keskustan keskeinen tavoite. Samalla Saarikko kertoi, että puolue ei ole myöskään oikeistolainen, vaan keskustalainen.

RKP sen sijaan julkaisi lauantaina mainoksen, jossa  kutsuu itseään ”porvareiksi suurella sydämellä”.

Vartiainen huomauttaa, että Ruotsissakin sosiaalidemokraattien ja ympäristöpuolueen muodostama hallitus on tehnyt oikeistolaisempaa politiikkaa kuin ”ei-vasemmistolaisiksi” itsensä määrittelevät RKP ja keskusta.

– Ruotsin keskiryhmien&demareiden sopimus 2019 sisältää: solidaarisuusveron poisto, irtisanomisjärjestyksen helpottaminen, voitot hyväksytään sote-palveluissa, työttömyysturvan porrastus … . Tehkääpä porvaripuolueet @sfprkp ja @keskusta perässä!, Vartiainen kuittaa.

Ruotsissa Stefan Löfvenin hallituksen muodostavat sosiaalidemokraatit ja  ympäristöpuolue. Näiden lisäksi se nauttii parlamentaarista tukea myös liberaaleilta ja keskustapuolueelta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt