Juhana Vartiainen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Juhana Vartiainen: Säälittävää, Annika Saarikko

Kokoomusedustajan mukaan ministerin tehtävä ei ole toivoa vaan tehdä.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen arvostelee keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon lausuntoja paikallisesta sopimisesta.

– Pateettista ja säälittävää, Annika Saarikko. Olet hallituksen ministeri, ei sinun tehtäväsi ole ”toivoa” paikallista sopimista. Voit toteuttaa sen, Vartiainen sanoo Twitterissä.

Hän viittaa Saarikon Kauppalehden haastatteluun. Keskustan puheenjohtaja Saarikko totesi siinä, että hän ”ei ole luovuttanut” paikallisen sopimisen suhteen ja että se olisi hänen ymmärryksensä mukaan ”joustavuudessaan yksi parhaita keinoja tällaisesta tilanteesta selviämiseen”.

Paikallisen sopimisen edistäminen tyssäsi viimeksi ennen syksyn budjettiriihtä sitä valmistelleen työryhmän erimielisyyksiin.

Mikäli paikallista sopimista todella haluaisi edistää, olisi keskustalla ja Annika Saarikolla siihen Juhana Vartiaisen mukaan keinot.

– Voit toteuttaa sen. Ilmoittaa että hallitus kaatuu ellei neuvottelukieltoja pureta. Kuten muuten sisarpuolueesi Ruotsissa tekee työmarkkina-asioissa, kokoomusedustaja muistuttaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt