Silja Europan Tallinnan risteilyllä 30.6.–1.7. lieväoireinen henkilö on pidempiä aikoja oleskellut laivan yleisissä tiloissa. LEHTIKUVA / KIMMO MÄNTYLÄ

Juhana Vartiainen: Politiikalla ja Veikkauksella ikävä hyväveli-verkko

Kansanedustajan mukaan Veikkauksen asemaa olisi syytä kyseenalaistaa.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen pitää Veikkauksen nykyistä asemaa ongelmallisena. Hänen mukaansa Veikkauksen, järjestökentän ja poliittisen eliitin välillä vallitsee ”ikävän tuntuinen hyvävelisiskoverkosto”.

– On oikein hyvä, että sitäkin ja Veikkauksen asemaa kyseenalaistetaan – varsinkin kun peliriippuvaiset eivät todellakaan ole yhteiskunnan eliittiä, Vartiainen kirjoittaa Twitterissä.

Hän vastaa pokeriammattilaisena tunnetun Aki Pyysingin blogitekstiin, jossa tämä nostaa esiin Veikkauksen pelituottorahoitusta saavan SOSTE:n toiminnan. Kyseessä on valtakunnallinen kattojärjestö, joka kokoaa yhteen yli 200 sosiaali- ja terveysalan järjestöä ja muita yhteistyöjäsentahoja.

Järjestön lokakuiselle risteilylle Silja Europalla on kutsuttu kaikki kansanedustajat, ja tapahtuman suojelijana toimii pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

Pyysignin mukaan SOSTE:n tehtävänä on lobata mahdollisimman paljon rahaa jäsenjärjestöilleen. Näin ollen risteily on osoitus ”Suomen tavanomaisesta rakenteellisesta korruptiosta, jossa ei jaeta kirjekuoria, vaan toiminnanjohtajuuksia.”

– ”Suomalainen voittaa aina” -illuusion ylläpitämisen kannalta on ilman muuta järkevää ohjata pelureilta kerättyjä varoja verkostoitumisristeilyihin.

– Suomen rahapelimonopoli olisi paljon helpommin hyväksyttävissä, ellei se ylläpitäisi kuukausipalkattua ”kolmatta sektoria”, joka välittää peliongelmaisista lähinnä välineenä omaan tulonmuodostukseensa, Pyysing kirjoittaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt