Juhana Vartiainen. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Juhana Vartiainen: Pääministeri esittää outoja lupauksia

Kokoomuksen kansanedustaja ihmettelee pääministeri Antti Rinteen eläkepuheita.

– (Pääministeri Antti) Rinne (sd.) kyselytunnilla: Pieniä eläkkeitä voidaan korottaa työeläkejärjestelmästä ottamalla. Kun kysytään, ketkä asiantuntijat tätä tukevat, hän vetoaa ”kahdenkeskisiin keskusteluihin asiantuntijoiden kanssa”. Eikä nimeä ainuttakaan. Ketkä he ovat?, kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen tviittaa.

Hänen mukaansa demokratia ei toimi niin, että ”pääministeri esittää outoja lupauksia ja vetoaa ’kahdenkeskisiin keskusteluihin'”.

– Tämä ei jää tähän – keitä nämä asiantuntijat ovat? Mikä on heidän analyysinsa? Eduskuntakin haluaa tutustua siihen, Vartiainen jatkaa.

Antti Rinne on esittänyt eläkerahastojen varojen käyttämistä naisten pienten työeläkkeiden nostamiseen. Pääministerin mukaan pientä työeläkettä saavien naisten eläkkeitä voitaisiin korottaa ottamalla eläkerahastoista noin 200-300 miljoonaa vuodessa. Esitys on saanut laajan tyrmäyksen niin eläkepäättäjiltä kuin järjestöjohtajiltakin. Antti Rinteen toteamus ”asiantuntijoiden” kanssa käydyistä keskusteluista herätti kysymyksiä jo viime viikolla.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt