Juhana Vartiainen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Juhana Vartiainen: Miksi ministeri valittaa?

Sosiaali- ja terveysministerin haastattelu ihmetyttää kansanedustajia.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen (vas.) lauantainen haastattelu Helsingin Sanomissa on herättänyt kummeksuntaa useissa kansanedustajissa. HS:lle Pekonen toteaa vastustavansa niitä sosiaaliturvan leikkauksia, joita hän ministerinä mahdollisesti joutuu valmistelemaan.

Tosin kuin valtiovarainministeriö, Pekonen ei usko leikkausten ja eläkeputken poiston lisäävän työllisyyttä. Ministerin mukaan leikkaukset ovat ”epärehellinen keino” työllisyyden lisäämiseksi.

– Me (vasemmistoliitto) emme näe sosiaaliturvan heikentämistä keinona lisätä työllisyyttä. Pidän sitä itse osittain jopa epärehellisenä keinona, koska se lisää eriarvoisuutta, Pekonen sano.

Kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok.) ihmettelee Pekosen lausuntoja. Miksi hallitus valittaa omia päätöksiään, kokoomusedustaja kysyy.

–  Omien päätösten valittelu on minulle arvoitus. Jos hallitus jotain päättää, se on arvioinut valitsemansa toimintatavan parhaaksi. Miksi siitä itse valitetaan eikä kehuta?

Myös kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok.) yhtyy kritiikkiin.

–  Olipa taas melkoinen otsikko. Olisi ollut kiva nähdä näitä otsikoita myös viime kaudella. Kuka sitä nyt huvikseen keneltäkään leikkaa!? Fakta on, että tämän hallituksen jäljiltä, seuraavat 3-4 hallitusta joutuvat sopeuttamaan. Halusivat tai eivät.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt